DFDS-formand: Derfor får direktørerne aktiebonus

I dag blev tre DFDS-direktører tildelt aktieoptioner - de har allerede tjent en mio. kr. hver. Bestyrelsesformand forklarer hvorfor.

Bestyrelsesformand i DFDS, Ivar Samrén. Fold sammen
Læs mere
DFDS oplyste i dag i en fondsbørsmeddelelse, at de tre topdirektører i selskabet hver har fået tildelt 10.000 stk. aktieoptioner.

Optionerne kan udnyttes fra marts 2010 til marts 2012. Direktørerne kan købe aktierne til kurs 690. Dagens kurs er 796, og hvis kursen holder, har de tre direktører tjent ca. en mio. kr. hver.

Rederiets bestyrelsesformand Ivar Samrén forklarer, at optionskursen på 690 skyldes et princip hos DFDS om, at kursen sættes efter et gennemsnit på kursen for måneden før - i dette tilfælde kursen i december.

I forhold til decembers gennemsnitskurs er der derudover lagt fem pct. oven i, så der er et ekstra incitament for direktørerne til at drive kursen opad.

"Jeg har gennem tiden set kursen gå op og ned. Og da vi tildelte disse optioner, vidste vi jo ikke, at kursen ville stige. Princippet med tildeling efter en gennemsnitskurs måneden før har vi haft i mange år," siger Ivar Samrén til Business.dk.

Om bestyrelsen kan finde på at ændre princippet, så tildelingskursen ikke umiddelbart ligner en 'nem' bonus, vil bestyrelsesformanden ikke udtale sig om.

"Man kan da ændre alting, men i dette tilfælde var det aftalt med direktionen, inden kursen steg. Og så kan man ikke pludselig ændre aftalen, hvis kursen går op," siger han.

De tre direktører, der har modtaget aktieoptionerne, er adm. dir. Niels Smedegaard, finansdirektør Christian Merrild og koncerndirektør Søren Jespersen.