DF: Forbyd aktieløn i selskaber på børsen

Dansk Folkeparti vil forbyde aktieoptioner i lønposen hos direktører og bestyrelser i børsnoterede selskaber. Kravet besværliggør opfølgning på bankpakke.

Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal være slut med aflønning i aktier til direktører og bestyrelser i alle børsnoterede virksomheder.

Det krav stiller Dansk Folkeparti til regeringen i den evaluering af Bankpakke 2, som lige nu står lidt i stampe.

- Vi ønsker at gå et skridt videre end det, regeringen umiddelbart er til sinds. Jeg kunne godt tænke mig, at man meget enkelt sagde, at man ikke har aktieoptionsprogrammer for bestyrelse og direktion i børsnoterede selskaber. Det ville så både gælde finansielle selskaber og andre selskaber, siger Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

Regeringen havde oprindeligt indkaldt støttepartiet og de øvrige partier bag bankpakken til et møde tirsdag i denne uge, hvor aktieaflønning og bonusprogrammer var på dagsordenen. Mødet blev dog aflyst.

Forklaringen fra regeringen var kalenderproblemer.

- Men ved siden af det ligger en reel uenighed om, hvor hårdt man skal tage fat i forhold til den fremtidige regulering af aflønningen af bestyrelser og direktioner, siger Kristian Thulesen Dahl.
Regeringen er i forvejen mødt med et krav om, at de begrænsninger, der gælder for banker, der får penge fra bankpakken, også skal gælde for andre banker. Og både DF og Socialdemokraterne har tidligere krævet regulering i andre brancher også.

Det sidste har De Konservative afvist. Og i et brev til forligspartierne har Lene Espersen gjort opmærksom på, at hele forligskredsen skal være enig, før ændringer kan komme på tale.
Aktieoptioner er en aflønningsform, hvor modtageren kan købe aktier til en favorabel kurs.

Kritikken af aflønningsformen går primært på, at muligheden for en hurtig aktiegevinst kan stå i vejen for beslutninger, der vil gavne virksomheden på længere sigt.

Desuden er det svært at gennemskue værdien af dem.

/ritzau/