Deutsche Börse udvider muligheder for skjult aktiehandel

Deutsche Börse vil mandag udvide muligheden for skjulte aktiehandler langt fra offentlighedens opmærksomhed og samtidig undgå at bryde reglerne for såkaldte "dark pools".

Deutsche Börse vil gå i fodsporene på London Stock Exchange. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

Den tyske børs går dermed i fodsporene på London Stock Exchange ved at lancere et nyt marked, hvor kun investorer, der er involveret i lignende handler, kan se ordrebogen, før handlerne finder sted.

Deutsche Börse vil udvide den såkaldte "isbjerg"-ordretype, der kun offentliggør en fraktion af ordrens størrelse. Isbjerg-ordrerne udgør i forvejen 43 pct. af de store ordrer på børsen i Xetra-børsen i Frankfurt, skriver Financial Times.

Isbjerg-ordrerne vil især komme institutionelle investorer, der ønsker at sælge store blokke af aktier fra, til gode. De vil få muligheder for at sælge aktier fra i blokke uden markedet får nys om det, hvilket kan påvirke markedet imod dem.

Ændringerne skal leve op til kravene under de nye Mifid II-regler, der ventes at træde i kraft i januar 2018. De nye regler vil sætte et loft over volumen i de traditionelle dark pools uden for børserne på 8 pct. af handlen i et givent selskabs aktier, og dermed vil en del af aktiviteten blive tvunget tilbage på de åbne børser, hvor Deutsche Börse med de nye ændringer fortsat vil give investorerne visse mulighed for at handle under overfladen.

- Handel i dark pools er en vigtig brik i logikken hos de fleste handleres algoritmestrategier. Med de foreslåede Mifid II-regler vil strategierne i større eller mindre grad blive forstyrret, i særdeleshed ved mindre ordrestørrelser, skrev mægleragenturet ITG for nylig i en rapport ifølge Financial Times.