Deutsche Bank i ny nedtur

Deutsche Bank står som den helt store taber i mandagens handel. Aktien falder ved middagstid med 5,8 pct. på børsen i Frankfurt og trækker det tyske Dax-indeks med ned i faldet med 1,5 pct.

Foto: DANIEL ROLAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er bekymringer for, at bankens kapitalbuffer vil blive udhulet af et voksende bjerg af sagsanlæg, der får aktien til at falde som en sten.

Det er især en potentiel bøde på 14 mia. dollar svarende til små 93 mia. kr., som kan blive udfaldet af en amerikansk undersøgelse af en bestemt type realkreditlån, som skaber bekymring blandt investorerne. Beløbet er nemlig mere end det dobbelte af de 5,5 mia. euro, som Deutsche Bank har hensat til sagen, skriver Bloomberg News.

Samlet falder undergruppen banker med 2,4 pct. i det brede europæiske Stoxx 600-indeks, hvilket er det største fald blandt branchegrupperne mandag.

- Den europæiske finanssektor er igen i søgelyset i forbindelse med dramaet om Deutsche Bank. Man begynder at spekulere på, hvordan situationen er i andre store banker, siger Michael Woischneck, kapitalforvalter hos Lampe Asset Management, til Bloomberg News.

Også olie- og energisektoren er under pres. Indekset dropper med 2 pct., efter at olieprisen står stille omkring 45 dollar per tønde råolie. Det italienske olieserviceselskab Saipem falder med over 5 pct. mandag middag.

Investorerne afventer nu en konference afholdt af IEA, International Energy Forum, i Algier, som begynder mandag aften. På onsdag vil de olieproducerende landes sammenslutning Opec holde et uformelt møde med blandt andet Rusland. Flere har opfordret til at få en aftale i stand, der lægger loft over produktionen, for at få råoliepriserne til at stabilisere sig.