Deutsche Bank i hopla efter chefers afgang

Deutsche Bank-aktien starter dagen i strålende humør på børsen i Frankfurt, efter at bankens top topchefer har meldt deres afgang.

Foto: CHRISTOPH SCHMIDT.
Læs mere
Fold sammen

Anshu Jain, en af de mest fremtrædende europæiske investeringsbankmænd i det seneste årti, stopper som Deutsche Bank's co-administrerende direktør. Jains afgang i slutningen af juni kommer lige efter en større investoruro, som også har betydet, at den anden administrerende direktør, Jürgen Fitschen, stopper efter bankens årsmøde næste år.

Det skriver Financial Times.

Paul Achleitner, bestyrelsesformand for Deutsche Bank, takkede Jain og Fitschen for deres arbejde i banken og sagde deres beslutning om at træde tilbage tidligt "demonstrerede imponerende deres holdning om at sætte bankens interesser forud for deres egne".

Nyheden kom lidt over en måned efter, at Deutsche Bank afslærede en strategi, som skal styrke aktionærernes afkast, som blot var på 2,7 pct. i 2014. Deutsche Bank fik desuden en bøde på 2,5 mia. dollar for bankens engagement i Libor-skandalen. John Cryan, som er tidligere finansdirektør hos UBS, vil erstatte Jain. Fitschen vil ikke blive erstattet, så fra næste år bliver det den 54-årige brite, som står alene ved roret.

Deutsche Bank-aktien ligger 7,1 pct. højere i 29,59 euro efter få minutters handel mandag.