Deutsche Bank-aktien stiger på ryggen af Trump-sejr

Aktien i Deutsche Bank er steget hver dag i denne uge. Samlet er papiret løftet med 20 pct.

Ser man på stigningerne siden i onsdags, hvor sejren til Donald Trump som den kommende præsident i USA blev slået fast, er aktien steget med 13 pct Fold sammen
Læs mere
Foto: KAI PFAFFENBACH

Ser man på stigningerne siden i onsdags, hvor sejren til Donald Trump som den kommende præsident i USA blev slået fast, er aktien steget med 13 pct. Og blandt analytikerne vurderes fremgangen at have sammenhæng med netop Trumps valgsejr.

- Der er en del, der spekulerer i, at negative renter vil slutte med Trump som præsident i USA. Og det vil være positivt for de europæiske banker, siger Nils Christian Øyen, der er bankanalytiker i Sparebank 1 Markets, til den norske netavis E24.

Bjørn Roger Wilhelmsen, partner i Nordkinn Asset Management, siger, at renterne er steget blandt andet som følge af, at Trumps politik prises ind i markedet. Han henviser til den kommende præsidents løfter om en lempeligere finanspolitik, vækstfremmende tiltag og lavere skatter.

- Rentestigningerne er positivt nyt for bankerne. Det er vanskeligt for bankerne at tjene penge, når renten er nul eller negativ, siger han til E24.