Deutsche Bank-aktien fortsætter fald trods Merkel-benægtelse

Aktien i Deutsche Bank fortsætter tirsdag med at dale, selv om Tysklands største bank har været ude at benægte, at den med hatten i hånden skulle have bedt den tyske forbundskansler om at holde hånden under sig.

Foto: DANIEL ROLAND. Administrerende direktør i Deutsche Bank, John Cryan.
Læs mere
Fold sammen

Tirsdag først på eftermiddagen falder aktien med 2,6 pct. til 10,26 euro på børsen i Frankfurt, efter at den mandag dalede 7,2 pct. Dermed er den atter i den laveste kurs i 33 år.

Det er blandt andet en potentiel bøde på 14 mia. dollar, som kan blive udfaldet af en amerikansk undersøgelse af en bestemt type realkreditlån, som har skabt bekymring blandt investorerne. Beløbet er nemlig mere end det dobbelte af de 5,5 mia. euro, som Deutsche Bank har hensat til sagen.

Banken står desuden over for en undersøgelse af manipulation med valuta, handel med ædelmetaller og milliarder af dollar i overførelser ud af Rusland.

Mandagens kursfald blev desuden udløst af, at det tyske magasin Focus med henvisning til anonyme kilder mente at vide, at den tyske kansler, Angela Merkel, har udelukket nogen form for statsstøtte til Deutsche Bank.

Mandag insisterede den administrerende direktør, John Cryan, over for Bloomberg News på, at banken "på intet tidspunkt" har spurgt Angela Merkel om hjælp.