Detailhandel øgede overskud til 1,4 mia. kr.

Bilka, Føtex, Netto og Salling havde samlet set fremgang i første halvår. Supermarkederne indgår i A.P. Møller - Mærsk regnskab som detailhandelsaktiviteter og omfatter Dansk Supermarked og F. Salling.

Detailhandels overskud før skat er øget med godt 0,3 mia. kr. til 1,4 mia. kr., og samtidig er omsætningen øget med 6 pct. til 27,2 mia. kr. Sammenligningstallene er pro forma, da der er ændret på konsolideringen i løbet af året.

- Væksten i omsætningen vedrører især det danske, men også de udenlandske markeder og skyldes bl.a. udvidelsen af butiksantal samt fastholdelse af eksisterende markedsposition gennem udvikling og tilpasning af varesortiment, står der i halvårsmedddelelsen.

Det bør dog bemærkes, at en stor del af fremgangen skyldes de finansielle poster, da de bidrog med et plus på 117 mio. kr., mens de i samme periode sidste år gav et tab på 18 mio. kr. Ledelsen fremhæver, at de finansielle poster er blevet positive, selv om der har været kurstab på beholdningen af værdipapirer på grund af det stigende renteniveau.

(RB-Børsen)