Detailhandel i topform i positivt europæisk marked

De europæiske aktier endte højere torsdag hjulpet til vejrs af overvejende gode amerikanske nøgletal.

Læs mere
Fold sammen

Tal for påbegyndt boligbyggeri og det ugentlige arbejdsløshedstal var overraskende gode, mens den volatile konjunkturindikator Philly Fed skuffede.

Forventningerne om øget omsætning skubbede aktier i detailhandelskæder til vejrs, mens mineselskabet Rio Tinto straffes for nedskrivninger af opkøb.

De tre toneangivende aktieindeks i Europa lukkede alle højere med stigninger på knap 1 pct. i Frankrig og omkring det halve i London og Frankfurt. Det brede europæiske Stoxx 600-indeks lukkede 0,4 pct. højere i et niveau omkring 287.

Positive nyheder fra detailhandelskæder sendte disse aktier til vejrs.

Belgiske Delhaize steg mere end 10 pct. til 35,23 euro på børsen i Bruxelles. Det var den største stigning i Stoxx 600. Selskabet rapporterede, at dets amerikanske del oplevede det bedste kvartal siden 2006. Selskabet vækstede 2,5 pct. organisk.

Franske Carrefour steg mere end 6 pct. til 20,50 euro. Detailkæden rapporterede om en stigning i omsætningen i fjerde kvartal på 0,8 pct. løftet af vækst i Sydamerika og kunne samtidig melde om bedring på sit hjemmemarked.

Associated British Foods steg mere end 3 pct. til 1606 pence. Omsætningen i regnskabsårets første kvartal steg 10 pct., rapporterede selskabet.

Mineselskabet Rio Tinto tabte en smule med et kursfald på 0,5 pct. til 3439 pence trods direktør-exit og nedskrivninger. Rio Tinto meddelte torsdag, at selskabet vil nedskrive 14 mia. dollar i regnskabet for 2012. Samtidig træder den administrerende direktør tilbage i lyset af de voldsomme nedskrivninger. Kollegerne Xstrata og BHP Billiton faldt også.