»Det var nervepirrende den sidste dag«

Han holdt stædigt fast i sine Vestas-aktier, og det gav pote i Aktiespillet.

Vinderen af Aktiespillet, Steffan Hvilsom Bækhøj Jensen, satsede på Vestas – og vandt Aktiespillet. Foto: Bo Amstrup Fold sammen
Læs mere

Han vandt Aktiespillet. Et heldigt træk sendte ham til tops på falderebet, og spændt ventede han på afgørelsen. Hvis ikke der skete en fejl, måtte han jo vinde. Og det gjorde Steffan Hvilsom Bækhøj Jensen.

Næstsidste dag i Berlingske Business Aktiespil skete der pludselig noget i top ti. Feltet havde ellers lagt sig til rette, men et uheldigt træk sendte Energy ned fra den førsteplads, han troligt havde vogtet over i fem ud af syv uger, og TOPspiller lagde sig som nummer ét.

Den plads skulle TOPspiller bare holde til aftenen dagen efter. Fredag 28. juni sluttede Aktiespillet, som havde løbet fra 6. maj, nemlig, og manden bag det kække navn følte sig sikker på sin sejr.

»Jeg kunne jo se, at jeg lå foran, og der skulle næsten ske en fejl i spillet, hvis det ikke blev mig. Men der var tæt løb til sidst. Det var ret nervepirrende den sidste dag,« siger TOPspiller med det borgerlige navn Steffan Hvilsom Bækhøj Jensen.

Han havde satset på at beholde Vestas, og det gave pote og en tur til Afrika for 50.000, samt sit portræt på NASDAQ Market Tower, børsmekkaet i New York. Energy, som længe havde lignet en vinder, røg endog så langt ned, at andenpladsen gik til en anden gammel kending, Lgarby.

Lgarby, i daglig tale Lasse Garby, havde i fjerde uge snuppet en spurtpræmie og lagt sig på førstepladsen, som han dog mistede til Energy igen ugen efter. Men Lasse Garby var altså også så heldig, at han indkasserede en andenplads den allersidste dag og dermed en tur til New York med en invitation til at overvære en børsåbning og en klokkeringning på NASDAQ Market på Times Square.

Og det var en overrasket Lasse Garby, der modtog sin præmie. Han havde nemlig overset, at der vankede præmie til landets næstbedste investor.

»Jeg troede faktisk ikke, der var en præmie til andenpladsen, så jeg sad rigtig og ærgrede mig over, at jeg ikke skulle på safari,« siger Lasse Garby og tilføjer:

»Jeg glæder mig til at se en børsåbning. Det har jeg aldrig prøvet før, så det, tror jeg, helt sikkert kan blive meget sjovt.«

Både denne rundes bedste og næstbedste investor handler med rigtige aktier i fritiden. Og vinderens interesse for aktier begyndte faktisk med aktiespil, dengang den nu 31-årige businesscontroller hos Siemens Wind Power var en ung fyr på 18, som ikke havde alverdens penge at investere for.

Det er blevet til et par spurtpræmier i tidens løb og en enkelt andenplads i et obligationsspil. Og Vestas, som sikrede ham en sejr, findes da også i hans personlige portefølje, hvor han gerne tænker lidt mere langsigtet, men ikke er bleg for at snuppe en hurtig, god handel, hvis der dukker sådan en op.

»En god handel er hvis markedet overreagerer, så man enten kan sælge, hvis man har aktien, og så købe den igen, når den falder tilbage, eller købe en billig aktie, som kan sælges efter kort tid. Det er, når der kommer nogle udsving over det normale, hvor tingene ikke bliver prissat, som de skal,« siger Steffan Hvilsom Bækhøj Jensen.