Det største underskud

De brager derudaf med et reklamebudget, der vil gøre de fleste misundelige. Men der er meget, meget lang vej til profitabilitet for mobilselskabet »3«, der i det seneste offentliggjorte regnskab tabte næsten 1 mia. kr.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Da vores ejere havde set to kvartaler med stor vækst, blev de meget glade og åbnede lidt mere op for pengekassen. Vi har bygget mange nye sendemaster i det sidste halve år, og vi har brugt mange penge på at udvide vores distributionssystem.«

Sådan sagde adm. direktør Morten Christiansen til Børsen i sommer, da han skulle give sin kommentar til 2006-underskuddet på 952 mio. kr.

Dermed har det lille pionerselskab, der ejes af det Hong Kong-baserede konglomerat Hutchison Whampoa Limited (60 procent) og svenske Investor AB (40 procent), samlet tabt 2,7 mia. kr. siden åbningen i 2001.

Samlet havde »3« ved nytår en markedsandel på godt 3 pct., mens kunderne stod for over 63 pct. af den samlede mobile datatrafik.

»Et teleselskabs vej til overskud kan være lang og bestå af mange år med små underskud, eller den kan være kort og bestå af nogle få år med store underskud. Vi har overbevist vores ejere om, at vi nu har så meget momentum i markedet, at det giver mening at skyde flere penge ind,« sagde Morten Christiansen til Børsen i en kommentar til regnskabet.

»3« forventer overskud i 2009.