Det lugter af en Keops-nedjustring

Eksperter spår, at Keops vil nedjustere i næste uge i forbindelse med en større oprydning. Alle skeletterne skal ud af skabet. Direktør sammenligner Keops med Klaus Riskærs konkurs-firma.

Alt peger i retning af den gode gamle manøvre, når nye direktører træder til og finder den store kost frem.

Overfor Politiken spår flere eksperter, at den nye stærke duo i Keops, de tidligere ISS-bosser Eric Rylberg og Karsten Poulsen, i forbindelse med præsentationen af det reviderede årsregnskab i næste uge vil nedjustere, så resultatet bliver svagere end det man præsenterede før jul - hvor revisorerne ikke havde været inde over.

Det er standard, at når nye direktører træder til i problemfyldte selskaber, så vælger de prompte at nedskrive værdien af en række aktiver, således at de i deres fremtidige arbejde ikke skal forstyrres af tidligere tiders måske for optimistiske værdisætning og forventninger.

Vurderingen i Politiken, som bl.a. kommer fra Peter Falk-Sørensen, direktør i Dansk Aktieanalyse og tidligere bankdirektør Jørn Astrup Hansen, kommer efter udtalelser til dagbladet Børsen i går, hvor Rylberg og Poulsen redegør for, hvorfor rollefordelingen er blevet, som den er. Kommentarerne i avisen, bl.a. at der i første omgang er fokus på konsolidering, tolkes som om, at en nedjustering er på vej.

"Det hele er så uigennemskueligt - jeg aner ikke, hvad jeg køber. Det er ikke noget, jeg ville investere i. Det er nok også gået op for rylberg. Det undrer mig, at han overhovedet er gået ind i det. Det minder mig fuldstændig om Accumulator Invest i de glade dage," siger Peter Falk-Sørensen, direktør i Dansk Aktieanalyse med henvisning til Klaus Riskær Pedersens finansielle virksomhed, der krakkede i starten af halvfemserne.