Det handler om Tryg og Danske Bank

Tryg og Danske Bank er torsdagens hovedrolleindehavere på det danske aktiemarked, efter at begge C20-koncerner har aflagt årsregnskab i morgentimerne.

Foto: Thomas Lekfeldt. Tryg og Danske Bank er torsdagens hovedrolleindehavere på det danske aktiemarked
Læs mere
Fold sammen

Generelt ventes der relativt flade aktiemarkeder i Europa fra åbningen, men der er samtidig mange regnskaber ude fra morgenstunden, som kan give udsving i de enkelte selskaber.

Herhjemme gælder det blandt andre Danske Bank, der med et nettooverskud på 4,7 mia. kr. i 2012 fik, hvad topchef Eivind Kolding kalder det bedste resultat i fem år.

- Det er det bedste resultat siden 2007 og klart et skridt i den rigtige retning. De indtjeningstiltag, vi har taget initiativ til, begynder at slå igennem, lyder Eivind Koldings kommentar i regnskabet.

Bundlinjen blev i fjerde kvartal mere end femdoblet til 1146 mio. kr., men ifølge SME Direkt var der ventet 1186 mio. kr. Til gengæld overraskede indtægterne og nedskrivningerne til den gode side, mens skatteregningen var større end ventet.

I 2013 venter banken et nettoresultat på mellem 7,5 og 10 mia. kr., hvilket er lidt til den lave side i forhold til analytikernes estimat inden regnskabet. Her lød medianestimatet på 9,9 mia. kr. inden regnskabet.

Tryg overrasker til gengæld stort set entydigt positivt med sit resultat, som blev på 638 mio. kr. før skat i fjerde kvartal. Både præmieindtægterne og det forsikringstekniske resultat var bedre end ventet i fjerde kvartal, og efter 2012 foreslår forsikringsselskabet et overraskende højt udbytte på 26 kr. per aktie. Desuden vil Tryg købe aktier tilbage for 800 mio. kr.

Zealand Pharma må til gengæld torsdag morgen gå til aktiemarkedet med en skuffende meddelelse. De planlagte fase III-forsøg med en kombination af Zealand Pharmas diabetesmiddel Lyxumia, som franske Sanofi har indlicenseret, og Sanofis storsælgende præparat Lantus, bliver ikke sat i gang i 2013. Det skyldes et teknisk problem med udviklingen af "Fix-Flex"-kombinationspennen, som skulle være brugt til produktet og sikre en fast dosering af Lyxumia og en fleksibel dosering af Lantus

Den nyhed kom frem i Sanofis regnskab, som generelt var stærkere end ventet. Indtjeningen hos franskmændene, som konkurrerer med Novo Nordisk på diabetesmarkedet, faldt mindre end ventet efter et patentudløb i 2012.

Generelt er der mange internationale regnskaber i markedet, som kan give strømpile for danske aktier.

FLSmidth får dobbelt nyt fra Finland, hvor både Outotec og Metso kommer med regnskab. Begge selskaber konkurrerer med FLSmidth om at levere udstyr til mineindustrien.

Også Coloplast-investorer kan kigge til udlandet efter nyt, når konkurrenten Smith & Nephew leverer sit årsregnskab, mens NKT Holding kan se lidt på, hvad NKT Cables-konkurrenten Nexans siger.

Biotekselskabet Exiqon leverede desuden sent onsdag sit regnskab for 2012, hvor det lykkedes at begrænse underskuddet. Året sluttede med et underskud på 14,6 mio. kr. efter skat mod et tab på 24,9 mio. kr. i 2011. Omsætningen blev løftet til 117,4 mio. kr. fra 111,5 mio. kr. året før og ventes at fortsætte op til 130 mio. kr. i 2013.

North Medias overskud skrumpede i 2012, og trenden vil fortsætte mærkbart i 2013, advarer selskabet.

Endelig er anbefalingen af Vestas blevet hævet til "køb" fra "hold" hos Nordea efter onsdagens regnskab, fremgår det af data fra Bloomberg News. Vestas-aktien blev topscorer onsdag med en stigning på 8,1 pct. til kurs 36,70.