Det glippede for aktierne at slå rekorden

Det danske C20-indeks formåede tirsdag lige akkurat ikke, at lukke højere og dermed sætte rekord for syvende dag i træk.

C20-indekset endte 0,2 pct. lavere i 456,82. I den afsluttende del af handlen fik C20-indekset lidt medvind, efter at det havde ligget underdrejet det meste af dagen.

Vestas endte 3,7 pct. højere i kurs 255. Kursstigningen skete i kølvandet efter mandagens Arevas købstilbud på tyske Repower og et Vestas-kurshop på 6,5 pct. Samtidig kom det frem, at portugisiske Martifer, der ejer 25 pct. af Repower, kan være klar med et bud, der overgår Arevas. Kort før lukketid meddelte den amerikanske brancheorganisation for vindenergi (AWEA), at vindkraftkapaciteten ventes at vokse med 22 pct. i 2007. I alt ventes der opført 3000 megawatts vindenergi kapacitet.

FLSmidth & Co har solgt aktiviteterne inden for marine- og turbogear i Schweiz til den tyske gearproducent RENK. Prisen blev ikke offentliggjort. Salget vil på lang sigt få en beskeden positiv effekt, men påvirker hverken 2006- eller 2007-resultatet. FLS lukkede 1,6 pct. højere i kurs 375.

A.P. Møller - Mærsk blev handlet 0,4 pct. lavere i kurs 56.400. Mærsk Olie & Gas har åbnet sluserne i det vigtige Dumbarton-feltet i den britiske del af Nordsøen. Mærsk Olie & Gas købte aktiviteterne i Dumbarton-feltet af Kerr-McGees forrige år. Mærsk Olie & Gas har ikke selv offentliggjort et mål for produktionen i feltet.

Efter at havde ventet spændt hele dagen fik investorerne regnskab for 1. kvartal 2006/07fra Intermail. Regnskabet viste et overskud før skat på 1,7 mio. kr. mod 5,1 mio. kr. samme kvartal året før. Intermail endte 0,9 pct. højere i kurs 217.

De danske obligationskurser endte tirsdag uændret, efter at investorerne skulle lede med lys og lygte for at finde inspiration til dagens handel. Morgenstunden bød på nyt fra de franske kanter med fokus på privatforbruget, mens den sene handel fik sekundære makroøkonomiske offentliggørelser fra USA.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. med udløb i 2015, lukkede tirsdag uændret i kurs 100,16 med en effektiv rente på 3,97 procent.

RB-Børsen