Det danske aktiemarked ligger uændret

Det danske aktiemarked ligger tirsdag middag omkring uændret og klarer sig dermed bedre end sine europæiske kolleger.

Læs mere
Fold sammen

Markedet er uden større selskabsspecifikke nyheder. Samlet ligger det toneangivende C20 Cap-indeks falder 0,1 pct. til 557,58 point.

I toppen ligger Pandora, der har haft medvind de seneste dage fra faldende guld og sølvpriser. Aktien stiger med 1,7 pct. til 204,40 kr.

Også A.P. Møller - Mærsks B-aktie fortsatte mandagens trend og stiger med 1,1 pct. til 42.240 kr. Det sker efter fredagens tal fra Shanghai Shipping Exchange, der viste en stor stigning i spotraterne fra Asien til Europa forud for en større varslet ratestigning fra en stribe rederier, der i blandt Maersk Line.

Raterne i indekset steg med 174 pct. til over 1400 dollar.

- Vi ser stigningen i SCFI-indekset som en korrekt reflektion af de reelle rater i denne uge og estimerer, at indekset kan fortsætte op i denne uge. Vi i Maersk Line har oplevet en succesfuld ratestigning fra Asien til Middelhavet per 1. juni, der holder ved, og en lignende stor stigning på ruterne til Europa 1. juli holder ved for nuværende. Vi venter, at disse stigninger udgør en strukturel stigning i rateniveauerne, skrev A.P. Møller - Mærsk til Ritzau Finans mandag i en kommentar til udviklingen.

FLSmidth er positivt understøttet af, at flere af de store mineselskaber har leveret godt i den asiatiske handel. Både Rio Tinto og BHP Billiton har haft en god dag i Australien. Så gør det mindre at Jyske Bank har sænket sit kursmål til 310 kr. fra 345 kr. Aktien stiger 0,5 pct. til 257,70 kr.

Chr. Hansen, der afleverer regnskab for tredje kvartal af regnskabsåret 2012/13 onsdag morgen, startede tirsdag i plus men faldt omkring middag tilbage. Aktien dykker 0,1 pct. til 199,70 kr.

Uden for C20 Cap-indekset er flyselskabet SAS i fokus på grund af sit ansigtsløft til den aldrende flyflåde. Indfasningen af de nye Airbus A350-fly til SAS' langdistanceflåde vil nemlig på sigt kunne spare selskabet 500 mio. kr. årligt i brændstofomkostninger, skriver branchemediet check-in.dk tirsdag. SAS-aktien handles 1,8 pct. lavere i 10,90 kr. tirsdag middag.

/ritzau/FINANS