Det betyder det nye C25-indeks

Et nyt C25-indeks erstatter C20 Cap som ledende indeks i december 2017.

Et nyt C25-indeks erstatter C20 Cap som ledende indeks i december 2017, og det betyder blandt andet, at investorerne skal tilpasse sig virkeligheden, vurderer investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et nyt C25-indeks erstatter C20 Cap som ledende indeks i december 2017, og det betyder blandt andet, at investorerne skal tilpasse sig virkeligheden.

Det vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

- For dem, som udbyder indeksprodukter, betyder udvidelsen direkte, at de indeks som skal tracke eksempelvis C20 eller C25 skal foretage nogle ændringer.

- For investorerne betyder udvidelsen lidt mindre. Det er ikke det, at selskaber kommer med i et benchmark-indeks, der gør den store forskel, men årsagen til, at det sker (normalt god udvikling), som er afgørende, forklarer han i en kommentar.

Han uddyber, at betydningen af at være med i det ledende indeks afhænger af, hvilket selskab, der er tale om.

- For virksomhederne er det et udstillingsvindue at være med i front. Betydningen afhænger dog af, hvilket selskab det drejer sig om. Hvis selskabet henvender sig til konsumentvaremarkedet og forbrugere, er betydningen af et udstillingsvindue større, end hvis der var tale om et selskab, som befinder sig på det industrielle varemarked, konstaterer investeringsøkonomen.