Det betyder det nye C25-indeks

Et nyt C25-indeks erstatter C20 Cap som ledende indeks i december 2017.

Et nyt C25-indeks erstatter C20 Cap som ledende indeks i december 2017, og det betyder blandt andet, at investorerne skal tilpasse sig virkeligheden, vurderer investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen.
Læs mere
Fold sammen

Et nyt C25-indeks erstatter C20 Cap som ledende indeks i december 2017, og det betyder blandt andet, at investorerne skal tilpasse sig virkeligheden.

Det vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

- For dem, som udbyder indeksprodukter, betyder udvidelsen direkte, at de indeks som skal tracke eksempelvis C20 eller C25 skal foretage nogle ændringer.

- For investorerne betyder udvidelsen lidt mindre. Det er ikke det, at selskaber kommer med i et benchmark-indeks, der gør den store forskel, men årsagen til, at det sker (normalt god udvikling), som er afgørende, forklarer han i en kommentar.

Han uddyber, at betydningen af at være med i det ledende indeks afhænger af, hvilket selskab, der er tale om.

- For virksomhederne er det et udstillingsvindue at være med i front. Betydningen afhænger dog af, hvilket selskab det drejer sig om. Hvis selskabet henvender sig til konsumentvaremarkedet og forbrugere, er betydningen af et udstillingsvindue større, end hvis der var tale om et selskab, som befinder sig på det industrielle varemarked, konstaterer investeringsøkonomen.