Derfor låner 24-årig studerende 300.000 kr. til at købe aktier for

24-årige Phillip Daugaard har taget lån i sin lejlighed for at investere på børsen. Og det er gået strålende. Nu planlægger han at sætte lån og gevinst i en gearet aktiekredit.

Phillip Daugaard er ung investor, som har tjent godt på sine aktieinvesteringer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Phillip Daugaard for tre år siden begyndte at investere i aktier, var det mest for sjov, som han selv udtrykker det.

Den dengang 21-årige unge mand satte 30.000 kroner af sine sparepenge i blandt andre vindmølleproducenten Vestas, og det skulle vise sig at være på det helt rigtige tidspunkt.

Få år senere havde investeringen båret så meget frugt, at Phillip Daugaard havde til udbetalingen på en lejlighed på Østerbro i København. Og succesen gav ham blod på tanden.

»Her for et halvt års tid siden tænkte jeg, at jeg skulle mere offensivt ind i markedet. Og så hævede jeg mit banklån og satte alle pengene i forskellige aktier hist og pist. Det har været en rigtig, rigtig god succes,« siger Phillip Daugaard, der har en finansøkonomuddannelse og er i gang med en bachelor på RUC.

Helt konkret tog den 24-årig investor et lån på 300.000 kroner i sin lejlighed. De penge supplerede han med et mindre men ikke ubetydeligt beløb fra bankbogen, og så gav han sig ellers til at handle. I indeværende år har Phillip Daugaard – ifølge ham selv – haft et afkast på 50-60 procent, som delvist er gået til fornøjelse og delvist til nye investeringer.

Og nu planlægger den unge investor sit næste skridt. Han vil geare sine investeringer gennem en aktiekredit hos onlinebørsmægleren Nordnet.

»Det er gået rigtigt, rigtigt godt det seneste halve år, så jeg overvejer at geare dem. At handle med aktier handler meget om at gamble, og jeg kan godt lide at gamble højt, så derfor vil jeg gerne geare maksimum,« siger Phillip Daugaard.

I Nordnet-regi vil det sige en gearing på 6,6 gange sin investering. Phillip Daugaard regner med at have en halv million, som han kan geare, og dermed vil han kunne investere 3,3 mio. kroner i aktier. Det er netop gearing, som Dansk Aktionærforening mener er del af en tendens, der kan ende med at blive decideret usund. Det er Phillip Daugaard dog ikke enig i:

Hvornår er nok nok?

»Jeg synes, det er sundt, når folk sætter sig ind i tingene og så vælger at geare. Men jeg synes, det er usundt, hvis folk bare vælger at sætte pengene i aktier uden at tænke over noget som helst i håb om, at den bare stiger,« siger han og understreger slutteligt sin investeringspointe nummer ét:

»Det er ekstremt vigtigt, at man ikke gambler for mere, end man kan tåle. Man skal spørge sig selv, hvornår nok er nok? Kan man tåle at tabe 100.000 kroner? Kan man holde til at tabe 200.000 kroner? Det skal man gøre sig klart.«