Der bliver næppe fest på børsen i dag

Der er udsigt til en mat begyndelse på mandagens handel, hvilket ventes i kølvandet af den sure stemning, som fredag prægede de globale aktiemarkeder.

C20-indekset lukkede fredag marginale 0,1 pct. lavere i 512,07.

A.P. Møller - Mærsk får opmærksomhed i en artikel i Berlingske Business, som mandag morgen skriver, at højere fragtrater og den boomende Kina-eksport driver aktiekursen højere. En stigning på en procent i fragtraterne betyder et plus på bundlinjen på en mia. kr. A.P. Møller - Mærsks B-aktie lukkede fredag 0,1 pct. højere i kurs 74.300, hvilket er ganske tæt på kursrekorden i 75.000.

DSV lukkede fredag 0,2 pct. højere i kurs 122,3. Den schweiziske logistikkoncern Kuehne & Nagel aflagde mandag morgen regnskab for andet kvartal, som viste en omsætningsfremgang på 16 pct. til 5,1 mia. franc. Indtægterne steg knap 27 pct. til 135,1 mio. schweiziske franc. Den gode udvikling ventes at fortsætte i andet halvår.

Direktør Klaus-Michael Kuehne udtaler, at Kuehne & Nagel er interesseret i at opkøbe transportselskaber i Storbritannien, Tyskland og Frankrig for 600 mio. schweiziske franc.

DSV har fortsat sine opkøb af egne aktier og ejer nu 7.327.527 stk., hvilket svarer til 3,64 pct. af selskabets samlede aktiekapital. Transportkoncernen besluttede i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for første kvartal at tilbagekøbe egne aktier for op til 400 mio. kr.

Investorerne i Novo Nordisk og Lundbeck fik dårligt nyt fra en analyse udarbejdet af Standard og Poor's. Novo Nordisk skal indstille sig på at blive presset fra en uventet kant, nemlig kopiproducenterne. Lundbeck, der gerne vil købe virksomheder, kommer til at betale mange penge for eventuelle opkøb. Novo Nordisk lukkede fredag 0,3 pct. lavere i kurs 595, mens Lundbeck lukkede 0,4 pct. højere i kurs 144,5.

Rederiet Erria, som er noteret på AMP minibørsen, er begyndt at forberede sig på en børsnotering hos Københavns Fondsbørs. Rederiet har sat Danske Bank på sagen. Det skriver dagbladet Børsen. Rederiet råder over 40 container- og kemikalietankskibe.

RB-Børsen