Der blev skabt 161.000 job i USA i oktober

Tallene for beskæftigelsen i USA er tikket ind for oktober måned og levede ikke op til forventningerne.

Samlet faldt arbejdsløsheden til 4,9 pct. fra 5 pct. Økonomerne havde forudset dykket og estimerede netop en arbejdsløshed på 4,9 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I USA blev der skabt 161.000 job i oktober, og arbejdsløsheden faldt til 4,9 procent, viser tal fra det amerikanske arbejdsdepartement ifølge Reuters. Tallene er for beskæftigelsen uden for landbruget.

Den amerikanske beskæftigelsesrapport er skuffende i forhold til en del økonomers forventninger. Der var en udbredt forventning om en stigning på 173.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Arbejdsløsheden faldt til 4,9 procent fra 5,0 procent. Økonomerne havde forudset dykket og estimerede netop en arbejdsløshed på 4,9 procent.

- I vores optik er der tale om en ganske pæn jobrapport. Selv om beskæftigelsen steg med 161.000 i oktober, hvilket er pænt uden at være prangende, så blev beskæftigelsen de foregående to måneder revideret op med samlet set 44.000, siger senioranalytiker Mikael Olai Milhøj, Danske Bank.

- Der var også andre gode nyheder. Således er de gennemsnitlige timelønninger nu 2,8 procent højere end i oktober sidste år, det er den højeste lønvækst på denne side af krisen, tilføjer han.