Denne danske aktie steg 71 pct. på bare en uge

Det har været fuld kraft frem og noget, der kunne minde om akvaplaning for aktien i shippingvirksomheden Erria i denne uge.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det har været fuld kraft frem og noget, der kunne minde om akvaplaning for aktien i shippingvirksomheden Erria i denne uge.

Den samlede ugestigning løber op i hele 71 pct. til slutkurs 42,3 fredag. Især de seneste tre handelsdage har været gode og budt på heftig omsætning i Erria-aktien sammenlignet med normalen. Alene fredag skiftede 168.845 Erria-aktier hænder, hvilket er over fem gange mere end det daglige gennemsnit de seneste seks måneder.

Med stigningen er Errias samlede børsværdi steget til 334 mio. kr.

Errias administrerende direktør Henrik N. Andersen siger til Ritzau Finans, at han ikke har nogen forklaring på stigningen.

På aktiedebatsiden Euroinvestor har Erria dog været genstand for en del opmærksomhed i de seneste dage, hvor enkelte skribenter helt udokumenteret spekulerer i, at Kirk Kapital, der er ejet af Lego-arvingerne i Kirk Johansen-familien, vil købe resten af selskabet.

Kirk Kapital overtog i november aktieposter fra Danske Bank og Finansiel Stabilitets på henholdsvis 19,2 pct. og 9,9 pct. af Erria.

Det har ikke været muligt for Ritzau Finans at komme i kontakt med Kirk Kapital for en kommentar.

 

 

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk