Den svensk krone og den australsk dollar er under pres efter rentemøder

Den svenske krone falder over for en række valutaer tirsdag, efter at den svenske centralbank, Riksbank, tirsdag valgte at fastholde renten på minus 0,5 pct.

Den svenske krone falder over for en række valutaer tirsdag. Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

»I dag har Riksbanken for første gang længe droppet signalet om, at den næste ændring i renten er i nedadgående retning. Nu er en renteforhøjelse, ifølge Riksbanken, nøjagtig lige så sandsynlig,« siger Søren V. Kristensen, makrookønom i Sydbank, i en kommentar.

Den svenske krone bliver for anden dag i træk svækket over for euro, og tirsdag koster en euro 9,6834 svenske kr. mod 9,6292 svenske kr. mandag klokken 17. Ser man på danske kroner, så koster en svensk kroner 0,7681 kr. mod 0,7722 kr. mandag eftermiddag.

Riksbanken ser det nu mindre sandsynligt, at renten sænkes yderligere i den nærmeste fremtid, da inflationen den seneste tid har været en smule højere end ventet.

»På lidt længere sigt forventer Riksbanken fortsat, at renten bliver hævet omkring midten af 2018. Det vil styrke den svenske krone og betyde, at det om et år fra nu vil være en anelse dyrere at tage på ferie i Sverige,« påpeger Søren V. Kristensen.

Også den australske dollar har mistet styrke efter rentemødet i den australske centralbank, Reserve Bank of Australia, som undlod at stramme retorikken, i forbindelse med at banken som ventet fastholdt sin ledende rente på 1,5 pct. for tiende rentemøde i træk.

Efter rentemødet koster en australsk dollar 0,7606 amerikanske dollar mod 0,7648 dollar mandag eftermiddag.

Centralbankchef Philip Lowe ser en fastholdelse af pengepolitikken som konsistent med vedvarende vækst i økonomien og opnåelse af inflationsmålet over tid.

Efter rentemødet koster en australsk dollar 0,7606 amerikanske dollar mod 0,7648 dollar mandag eftermiddag.

I de store valutakryds koster euro tirsdag 1,1343 dollar mod 1,1365 dollar mandag eftermiddag. Dollar koster samtidig 113,18 yen mod 113,30 yen mandag.