Den sure stemning tager igen over på børsen

Flotte regnskaber fra Novo og DSV og store ordrer til Vestas og FLS kan ikke holde C20-indekset oven vande. Efter en positiv åbning er det danske marked igen i minus.

De danske aktier tabte morgenens kadence og lå således over middag marginale 0,1 pct. lavere i 499,75.

Novo Nordisk og DSV kom med positive halvårsregnskaber og kørte parløb i toppen, mens Vestas og FLSmidth tabte terræn trods nye ordrer.

Novo Nordisk lå over middag markante 2,7 pct. højere i kurs 603, efter at regnskabet for første halvår indeholdt opjusteringer af helårsprognoserne. Omsætningen steg 9 pct. til 20,4 mia. kr. og driftsindtjeningen steg 14 pct. til 5,13 mia. kr. Især driftsindtjeningen imponerede analytikerne. Baggrunden er "en varig forbedring i bruttomarginen", men samtidig peger Novo på "en fortsat svækkelse af vigtige faktureringsvalutaer".

"Regnskabstallene lå faktisk på niveau med det, som vi havde ventet. Novo Nordisk kom ud lidt højere end den generelle markedskonsensus, så vi er meget tilfredse med regnskabet og Novo Nordisk præsterer åbenlyst godt, "sagde analytiker Michael Leacock fra ABN Amro til RB-Børsen.

DSV lå over middag 3,7 pct. højere i kurs 125,5. Vejtransportkoncernen afleverede halvårsregnskab inden åbningstid. Især driftsindtjeningen overraskede positivt, mens omsætning lå marginalt under analytikerprognoserne. DSV har haft fokus på sanering af ikke rentable kontrakter samt udskiftning af agenter med egne netværk.

Det har mindsket omsætningsvæksten. DSV gentog endnu engang sine helårsprognoser, men slog efterfølgende fast, at der venter en opjustering i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, hvis fremgangen fortsætter.

"Vi kommer kun til at lave marginale ændringer på vores modeller efter regnskabet. Der er ingen tvivl om, at det er et pænt resultat, men aktiekursen afspejler også, at der skulle komme et pænt resultat," sagde chef for sales trading, Mads Zink, fra Danske Markets til RB-Børsen.

FLSmidth landede fredag en kæmpeordre fra Cementos Argos S.A til en værdi af 540 mio. kr. Fabrikken skal ligge i Colombia og skal producere 5250 tons cement om dagen. Ordren vil bidrage positivt til FLS's indtjening frem til 2009.

Cementfabriksproducenten lå over middag 0,4 pct. lavere i kurs 475. Vestas, der faldt 1,9 pct. til kurs 359, har modtaget to ordrer fra Kina med en samlet kapacitet på 100 MW. Produktionen kommer til at foregå i Kina på Vestas' produktionsfacilitet i Tianjin. Vindmøllegiganten skal levere møllerne i løbet af første halvår 2008.

D/S Torm og Teekay har nu fordelt OMI's aktiver. Torms flåde bliver øget med 24 produkttankskibe og består fra 1. august af samlet 85 skibe. Torm overtager yderligere OMI's tekniske organisation i Indien og en del af OMI's organisation i USA. Produkttankrederiet steg 0,2 pct. til kurs 216,5.

Trygvesta lå over middag 0,9 pct. lavere i kurs 430, mens Topdanmark faldt 1,3 pct. til kurs 924. Den nordiske forsikringsbranche er kommet i fokus grundet øgede spekulationer om konsolidering, efter at investeringsselskabet Exista har købt aktier i den norske forsikringskoncern Storebrand og nu ejer 5,56 pct. af aktierne.

Exista er endvidere den største aktionær i Kaupthing Bank, der ejer 20 pct. af aktierne i Storebrand, og det vurderes i Oslo, at islændingene er ved at forberede et bud på Storebrand, som torsdag steg mere end 6 pct.
(RB-Børsen)