Den norske krone er styrket efter prisstigninger på olie

Den norske krone er styrket fredagen igennem efter stigninger i olieprisen. Men ellers er det så som så med udsvingene på de store valutaer. Få overblik

Den norske krone er styrket fredagen igennem efter stigninger i olieprisen. Men ellers er det så som så med udsvingene på de store valutaer. Få overblik (Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det siger Morten Hassing Povlsen, der er rentestrateg i Nordea, til Ritzau Finans.

»Det er en rimelig stille dag på valutamarkederne. Vi kan dog se, at den norske krone er styrket i forbindelse med olieprisstigninger,« siger Morten Hassing Povlsen.

Der går fredag 9,4162 norske kroner på en euro mod 9,4697 norske kroner torsdag. Og i samme periode er prisen på en tønde Nordsøolie er steget med 3,17 pct. og koster 40,68 dollar. En tønde af den amerikanske WTI-olie er steget med 3,52 pct. til 38,57 dollar.

Også over for dollar ligger den norske kr. styrket. En dollar koster fredag 8,2782 norske kr. mod 8,3195 norske kr. torsdag.

»Men generelt er der små flow i dagens handel. Det virker lidt som om, at handlerne klapper hesten for denne uge. Samtidig har der heller ikke været nogle nøgletal at handle på,« siger Morten Hassing Povlsen.

I de brede valutakryds er der også roligt op til weekenden. Fredag eftermiddag koster euro 1,1368 dollar mod 1,1390 dollar torsdag eftermiddag, mens der samtidig går 123,58 yen på en euro fredag middag mod 123,12 yen torsdag.