Den negative stemning fik overtaget på børsen

En svag negativ stemning fik tirsdag over middag overtaget på den Københavns Fondsbørs, efter dagen var begyndt med marginale kursstigninger. C20-indeks lå over middag 0,1 pct. lavere i 453,14.

C20-indekset følger dermed samme tendens som resten af de europæiske fondsbørser, der alle ligger med marginale udsving af overvejende negativ karakter.

A.P. Møller - Mærsk fik en del opmærksomhed tirsdag formiddag, efter at Nordea noterede sig, at der var en bedring på vej i fragtraterne. Det er positivt nyt for APMs shippingdivision Maersk Line. Importtal for december for de to vigtige havne Long Beach og Los Angeles, som på importsiden udgør mere end 55 pct.

af den nordamerikanske containervolumen på vestkysten, viste en positiv tendens i raterne for fragt af containere. APM B lå 0,4 pct. højere i kurs 56.400.

Jyske Bank blev handlet 0,8 pct. højere i kurs 429. Jyske Bank kan se frem til det bedste resultat i bankens historie. Den Silkeborg-baserede bank venter, at overskuddet før skat i 2006 bliver på 2,8 mia. kr., mens overskuddet før skat i 2005 var på 2,2 mia. kr. Jyske Bank er af Finanstilsynet, blevet tvunget til at ændre sine forventninger til 2006 samt revidere sit resultat for 2005.

Kursen på steg knap 3 pct. på nyheden, men er næsten faldet tilbage.

Vindmøllegiganten Vestas klarer sig godt på det tyske marked og har forbedret sin markedsandel - det sker selv om det tyske vindmølleselskab Repower også har øget sin markedsandel.

- Det tyske marked har overrasket positivt i 2006. Vestas forbedrede markedsandelen fra 26,8 pct. i 2005 til nu 34,6 pct.

- blandt andet hjulpet af forsinkede 2005-projekter, der er opstillet i årets første måneder, skrev analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank i et notat. Vestas lå 0,2 pct. lavere i kurs 238,5.

Blandt sidepapirerne var Keops i vælten. Ejendomsselskabet meddelte, at regnskabet for 2005/2006 er blevet revideret og godkendt og samtidig fastholdte Keops forventningerne til regnskabsåret 2006/07. Nordea Markets havde tidligere vurderet, at der var risiko for at regnskabet ikke ville blive godkendt og Keops var nød til at nedjustere. Keops lå 4 pct. højere i kurs 20,8.

Krisen i Brøndby IF syntes efterhånden at være total. Brøndbys storaktionær Torben Røsler har besluttet at sælge sin andel af fodboldklubben. Samtidig langer Røsler kraftigt ud efter adm.

direktør Per Bjerregaard. Mandag frarådede Aktieugebrevet at røre Brøndby-aktierne med så meget som en ildtang. Brøndby B faldt 2,1 pct. til kurs 69,5.

RB-Børsen