Den Jyske Sparekasse går på børsen til november

Den Jyske Sparekasse skal børsnoteres sidst i november i år, og går dermed efter 136 år væk fra titlen som garantsparekasse. Ifølge bankens direktør, Claus E. Petersen, har det været en hård, men nødvendig rejse.

Her ses direktøren hos Den Jyske Sparekasse Claus E. Petersen, Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Tilbage i 2013 oprettede banken en såkaldt garantbørs, for at forhindre sine garantkunder i at veksle deres garantbeviser til kontanter, medmindre der var en ny køber klar til at overtage garantbeviserne.

Ledelsen følte dengang at det var nødvendigt at indføre garantbørsen, for at forhindre at for meget garantkapital forsvandt ud af banken. Det blev også begyndelsen på en længerevarende forberedelsesfase til den nærtstående børsnotering.

Ifølge Claus E. Pedersen, afsøgte banken først andre alternativer, men den eneste løsning for banken, var en børsnotering.

»Vi håbede i begyndelsen på, at tingene ville normalisere sig igen. Men det skete bare ikke. Selvfølgelig overvejede vi fra begyndelsen, hvad der kunne være af alternativer, men det var vel i løbet af 2014, at vi sagde til os selv, at der nok ikke er anden løsning end en børsnotering«, siger Claus E. Petersen til Jyllands-Posten.

Direktøren glæder sig nu over, at sparekassen snart kan frigøre de 27.602 garantindehavere, som har været stavnsbundne i næsten fem år på garantbørsen.

Men selvom der kan spores glæde hos Claus E. Pedersen over, at selve børsnoteringen er overstået, er det med vemod, at han vinker farvel til tiden som garantsparekasse.

/ritzau/FINANS