Den dårlige stemning vender tilbage på markederne

Aktiemarkeder verden over falder, mens investorerne søger mod sikre havne.

Foto: STAFF

Der er ikke meget at glæde sig over på markedet tirsdag morgen, hvor brexit-usikkerheden igen viser sit grimme ansigt oven på nogle overraskende gode dage for markederne.

Et klart tegn på at investorerne søger mod sikre havne kan findes i, at renten på statsobligationer falder verden over. Både i USA og i Danmark er renten på 10-årige statsobligationer tæt på rekordlave niveauer, mens 30-årige amerikanske statsobligationer aktuelt er i rekordlave niveauer.

C20 nede med godt halvanden procent.

Pundet på laveste niveau i 30 år over for dollar

Europæiske aktier nede med knap halvanden procent

Olie sat tilbage

I en kommentar til tirsdagens marked hæfter Kim Blindbæk, makroanalytiker ved Sydbank, sig ved, at investorerne er bekymrede for den store usikkerhed i kølvandet på brexit.

»Vi forventer, at Bank of England kommer til at lempe pengepolitikken yderligere i den kommende tid. Bank of England kan meget vel være på vej mod nulrenter, som i flere år har været normalen i flere europæiske lande. Samtidig kan Bank of England vælge at forhøje opkøbet af obligationer fra de nuværende 375 milliarder pund. En mere lempelig pengepolitik, og usikkerhed omkring den økonomiske situation i Storbritannien, vil sandsynligvis svække det britiske pund yderlige det kommende års tid. I udgangspunktet kan Storbritannien faktisk glæde sig over, at det britiske pund bliver svækket. Det giver nemlig medvind til eksportvirksomhederne. Man kan dog frygte, at usikkerheden omkring kommende samhandelsaftaler vejer tungerer, og får virksomhederne til at se tiden an,« skriver han.