Den dårlige stemning fortsætter i Japan

Tirsdagens negative udvikling fortsætter i Tokyo og på de kinesiske børser, mens Singapore og Sydney handler i positivt territorium.

Læs mere
Fold sammen

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger onsdag med et minus på 0,5 pct. ved middagstid i den centralasiatiske tidszone. Indekset har morgenen igennem svinget rundt om nulpunktet.

Skuffelsen over den japanske centralbanks pengepolitiske møde, som blev afsluttet tirsdag, og som gav en kraftig negativ reaktion i det japanske aktiemarked, fortsætter onsdag morgen.

- Bank of Japans møde markerer endnu et vaklende skridt på vejen mod inflation. Afgørelsen efterlader en masse ubesvarede spørgsmål om, hvad der måtte komme, siger makrostrateg David Homan fra Credit Suisse Group i New York til Bloomberg News.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, der tirsdag droppede 1,3 pct., fortsætter nedturen med yderligere 1,1 pct.s fald onsdag morgen. Det bredere Topix-indeks ligger samtidig med et fald på 1,0 pct. onsdag morgen.

Det er især den japanske centralbanks egne inflationsestimater, der vægter. Banken estimerer en inflation på 0,8 pct. i det kommende regnskabsår, på trods af et mål om 2 pct.s inflation "så hurtigt som muligt". Dertil kommer at bankens aktiv-tilbagekøbsprogram første træder i kraft ved næste årsskifte.

Den negative stemning smitter af på de kinesiske børser i Shanghai og Shenzhen, som ligger henholdsvis med et minus på 0,5 pct. og 0,4 pct., mens Hang Seng i Hongkong handles med et minus på 0,2 pct.

I Australien ser det lidt bedre ud. Den australske inflation steg ikke så meget som ventet i december, og det åbner for en rentereduktion fra Reserve Banks of Australias side, hvis centralbanken finder det nødvendigt. ASX-indekset i Sydney ligger med et plus på 0,4 pct.