Deltaq skuffende ud af første kvartal

Kapitalfonden Deltaq skuffede egne forventninger til både omsætning og indtjening i første kvartal.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen blev på 107,2 mio. kr. og resultat af primær drift (EBITDA) på minus 6,9 mio. kr. mod en omsætning på 127,2 mio. kr. og et driftsoverskud på 4,8 mio. kr. i den tilsvarende periode 2011.

Omsætningsnedgangen kan henføres til tilbagegang i alle de fire porteføljeselskaber Spinning Jewelry, Combilent-Gruppen, Bollerup Jensen og Jeka Group, og porteføljeselskabernes direktioner har af samme årsag iværksat tiltag for at indhente den tabte omsætning i de kommende tre kvartaler, hedder det.

Driftsindtjeningen er samlet set lavere i tre af porteføljeselskaberne, nemlig Spinning Jewelry, Combilent- og Jeka Group, og ligesom omsætningen skal indtjeningen indhentes i de næste tre kvartaler.

Resultatet af de fortsættende aktiviteter før skat er et tab på 12,1 mio. kr. mod minus 1,0 mio. kr. i første kvartal 2011. Deltaqs andel af periodens resultat faldt til minus 9,1 mio. kr. fra minus 4,5 mio. kr.

Deltaqs andel af nettonedskrivninger af porteføljeselskaberne udgjorde 8,8 mio. kr. som følge af en nedskrivning af Spinning Jewlery på 10 mio. kr. Om Spinning Jewelry oplyses det i øvrigt, at forventningerne om en væsentlig omsætnings- og resultatstigning i 2012 i forhold til sidste år, da selskabet var ramt af oversvømmelserne i Thailand, har vist sig ikke at være "fuld ud begrundet".

- Som følge af resultatudviklingen i Spinning Jewelry i første kvartal 2012, og i den efterfølgende periode, har Spinning Jewelry et betydeligt udækket finansieringsbehov på tidspunktet for aflæggelsen af denne kvartalsrapport, skriver Deltaq i regnskabet.

Der arbejdes ifølge selskabet med flere alternative løsningsmodeller og med eksterne finansieringskilder udenfor koncernen, og der forventes en afklaring af en mulig løsning indenfor en kortere periode. Værdiansættelsen af Deltaqs andel af Spinning Jewelry er baseret på, at der findes en løsning af Spinning Jewelrys finansieringsbehov.

Deltaq præciserer forventningerne til hele året i nedadgående retning. Omsætningen ventes som tidligere at lande på 550-600 mio. kr. og driftsindtjeningen (EBIDTA) på 25-40 mio. kr. på koncernniveau, men både omsætning og indtjening ventes nu at ramme i den nedre ende af intervallerne.

- På grund af udviklingen i første kvartal 2012 præciseres det, at forventningerne ligger i den lave ende af intervallerne. De udmeldte forventninger til 2012 er ligeledes baseret på, at der findes en løsning af Spinning Jewelrys finansieringsbehov, skriver Deltaq i regnskabet for årets første tre måneder.