Deltaq har overskud på sine sunde dele

Investeringsselskabet Deltaq kom ud af andet kvartal med et driftsoverskud for de fortsættende aktiviteter og fraregnet konkursramte Spinning Jewelry, der præsenteres som resultat af ophørte aktiviteter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen faldt til 87,3 mio. kr. i andet kvartal fra 99,3 mio. kr. i samme periode sidste år, og driftsresultatet (EBIT) vendte til et overskud på 4,1 mio. kr. mod et underskud på 3,7 mio. kr. i samme periode sidste år. Bundlinjen fraregnet minoriteter viste et underskud på 1,1 mio. kr. mod et tab på 9,6 mio. kr. sidste år.

- Spinning Jewelry indgav konkursbegæring den 23. maj 2013. Spinning Jewelry var fortsat en del af Deltaq-koncernen per 31. marts 2013, og var konsolideret ind i resultatet for første kvartal 2013. Som følge af konkursen er Spinning Jewelry imidlertid ikke en del af Deltaq-koncernen fremadrettet, og fra og med denne regnskabsaflæggelse er resultatpåvirkningen for 2013 overført til ”Resultat af ophørende aktiviteter,” forklarer Spinning Jewelry om regnskabsteknikken.

Den samlede resultatpåvirkning efter skat fra Spinning Jewelry udgør for Deltaq minus 46,0 mio. kr. i 2013 inklusive nedskrivning af koncerngoodwill på 38,3 mio. kr. I første halvår viser Deltaqs resultat efter skat et underskud på 45,9 mio. kr.

For hele 2013 opjusteres forventningerne til driftsresultatet af de fortsættende aktiviteter til et driftsresultat (EBITDA) på 15-25 mio. kr. mod tidligere ventet et plus på 10 mio. kr. Omsætningen ventes stadig at lande på 350 mio. kr.