Dell falder på det amerikanske aktiemarked

Dell har mandag offentliggjort et opkøb af IT-virksomheden Perot Systems, hvilket bekræfter investorerne i, at der endelig er kommet gang i fusions- og opkøbsmarkedet igen. Det er dog ikke helt nok til at ændre den generelle stemning mandag, hvor de amerikanske markeder er åbnet lavere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det amerikanske Dow Jones Industrial indeks falder 0,7 pct. til 9.753. Det teknologitunge Nasdaq-indeks ligger 0,5 pct. lavere i 2122.

- Vi vil komme til at se en tilbagevenden til vækst i fusions- og opkøbsmarkedet. Investorerne ønsker og kræver, at virksomhederne begynder at tænke over, at fusioner og opkøb kan skabe vækst, hvorfor flere aftaler vil blive indgået, siger formand for fusioner og opkøbsafdelingen i finanshuset Morgan Stanley Michael Boublik til Bloomberg News.

Dell falder 4,1 pct. til 16 dollar, efter at verdens næststørste producent af personlige computere har offentliggjort sit købstilbud på Perot Systems til en værdi af 3,9 mia. dollar. Dell har tilbudt 30 dollar per aktie, hvilket svarer til en præmie på 68 pct.

Perot Systems stiger 65,5 pct. til 29,7 dollar på nyheden. Dell forventer at lukke aftalen mellem november i år og første kvartal af 2010, mens at selskabet forventer, at indtjeningen vil blive påvirket positivt fra 2012. Perot systems leverer mange forskellige IT-services og havde sidste år en omsætning på 2,8 mia. dollar.

- Dette udvider signifikant Dell's muligheder inden for virksomhedsløsninger. Dette opkøb giver så meget mening, fordi vores to forretninger komplimentere hinanden så åbenlyst, sagde adm. direktør i Dell Michael Dell i forbindelse med opkøbet.

Biogen ligger 0,6 pct. lavere i 49,7 dollar, efter medicinalselskabet mandag har afgivet et endeligt købstilbud på de resterende aktier i Facet Biotech for 14,5 dollar per aktie. Tilbuddet kommer, efter at Biogen indledte forhandlinger med ledelsen i Facet den 4. september om en overtagelse. De 14,5 dollar per aktie svarer til en overpris på 64 pct. i forhold til lukkekursen den 3. september. Facet Biotech falder mandag 0,3 pct. til 16,5 dollar.

Odyssey Re holdings, stiger 3,4 pct. til 64,7 dollar, efter at Fairfax Financials siger, at selskabet hæver sit købstilbud på de aktier, som det ikke selv ejer i genforsikringsselskabet, til 65 dollar fra 60 dollar.

General Electric åbner 1,2 pct. lavere i 16,3 dollar. Ifølge avisen New York Times forventer GE's ledelsen, at medieselskabet Vivendi vil benytte sig af sin option på at sælge sin aktier i NBC Universal, hvilket så muligvis vil medføre, at GE's NBC Universal group vil blive selvstændigt noteteret i 2010.

Den amerikanske boligentreprenør Lennar gav investorerne nyt om forholdende på det skrantende boligmarked, idet at Lennar aflagde sit regnskab for tredje kvartal. Det var ikke opløftende nyheder, eftersom at Lennars underskud blev øget i forhold til samme periode sidste år, og det var 10. kvartal i træk, at der var røde tal på bundlinjen. Lennar forsikrer dog om overskud i sit forskudte 2010-regnskabsår.

Aktien falder 6.3 pct. til 12,8 dollar.

Verdens største producent af gødning, Potash Corp. dykker 5,7 pct. til 97,14 dollar, efter at selskabet har nedjusteret sine indtjeningsforventninger til helåret, grundet lavere efterspørgsel end først ventet.

RB-Børsen