Defensive aktier kan være gode at købe

Aktier står højt på investorernes indkøbsliste for øjeblikket, men ifølge Morten Kongshaug, der er Industriens Pensions investeringsstrateg og porteføljemanager, skal fokus være på defensive aktier.

Læs mere
Fold sammen

Defensive aktier er typisk virksomheder, som ikke er konjunkturfølsomme, og som kun i meget begrænset omfang er afhængige af højere inflation og vækst. Det kan blandt andet være selskaber inden for medicinal- eller fødevaresektoren.

- Efter en 3-4 måneders periode med relativ svag performance er der nu igen rigeligt med muligheder i kategorien både i Danmark og globalt, vurderer Morten Kongshaug.

- Hvis man som investor er lidt bekymret for, at for mange penge allerede er placeret i lavrisiko-aktier, i en situation hvor renterne peger opad, så kan det være en idé at supplere med køb af europæiske finansaktier. Disse tilhører stadig højrisiko-aktiekategorien, men er den mest attraktive del af denne kategori, vurderer han og forklarer:

- Banker og forsikringsselskaber vil få det særligt godt, når ECB begynder at lufte tanken om at hæve renterne, lyder det fra Morten Kongshaug.

Anbefalingen kommer, efter at andre alternativer har udtjent deres rolle.

- Sidste år var højrisikable obligationer det store hit, efter at blandt Yellen overraskede ved at udskyde renteforhøjelser. Fra fjerde kvartal sidste år har vi oplevet et boost til højrisikable aktier (cykliske aktier og banker), der blev forstærket af Trumps valgsejr med løfterne om skattelettelser og infrastrukturinvesteringer.

- Men efter de seneste måneders outperformance for højrisikable cykliske aktier er det vores vurdering, at investorerne igen skal passe på opskruede forventninger til global vækst og inflation, vurderer Morten Kongshaug.

/ritzau/FINANS