De tunge tech-aktier kommer i fokus

Der kommer til at være investorøjne en masse rettet mod den teknologitunge Nasdaq-børs, når den amerikanske børshandel åbnes.

Gårsdagens helt store kanoner på regnskabsfronten - Netflix og Apple - skal bruge torsdagen på at finde sig til rette. Samtidig er sidste uges tal for nytilmeldte ledige lavere end ventet, og det kan gå hen og løfte investorernes humør.

Futuresmarkederne for New Yorks børstrekløver viser en lille stigning på en 0,1 pct. til Dow Jones-indekset, mens S&P 500-indekset ligger til et fald på 0,1 pct. Nasdaq ligger som underhund med et fald på 1,4 pct., godt hjulpet på vej af Apple.

Netflix kom med regnskab, mens børserne fortsat var åbne i USA, og regnskabet - der overraskede positivt - sendte Netflix-aktien til vejrs med samlet 5,5 pct. til kurs 103,26. Netflix leverede i fjerde kvartal et overskud per aktie på 13 cent mod selskabets eget, forventede underskud på 23 cent. Analytikerne havde ifølge Bloomberg ventet et underskud på 13 cent per aktie.

Omsætningen landede i fjerde kvartal på 945 mio. dollar mod 876 mio. dollar i fjerde kvartal 2011, og det et mulehår over Netflix' eget guidance-interval, der lå på 919-943 mio. dollar.

Netflix har i 2012 fået "næsten" 10 mio. nye kunder ind i folden, hvilket bringer den samlede kundebase op på 33 mio. - eller cirka 6,5 gange Danmarks befolkning. Danmark er ikke specifikt nævnt i regnskabet, men Netflix lægger ikke skjul på, at lanceringen i Norden er gået godt.

- Vores lancering i de nordiske lande har været meget succesfuld, og det bekræfter vores tro på de store internationale muligheder, vores service rummer, skriver Netflix i regnskabet.

I torsdagens formarked er Netflix-aktien handlet voldsomme 40,2 pct. op til 144,73 dollar.

Den modsatte stemning hersker derimod omkring Apple-aktien. Verdens mest værdifulde selskab satte ellers slagsrekord for både iPhones og iPads i fjerde kvartal, men det var ikke nok til at få investorerne med på vognen.

Apple solgte 47,8 mio. iPhones og missede dermed analytikernes målsætning om 50 mio. "æblefoner" , mens iPad dog leverede: 22,9 mio. solgte iPads blev det til i fjerde kvartal. Apple omsatte for 54,5 mia. dollar - en stigning på 18 pct. i forhold til året før - og havde et overskud på bundlinjen på 13,1 mia. dollar.

Apple-regnskabet kom onsdag efter børslukketid og efter, at aktien var handlet 1,8 pct. op i onsdagens handel. Apple-aktien blev dog handlet voldsomt i eftermarkedet til et fald på 9,8 pct. I torsdagens formarked ligger Apple-aktien til et fald på 9,1 pct. til 467,5 dollar per aktie.

Et tredje teknologiselskab af de helt tunge, Xerox, er desuden kommet med regnskab onsdag. Årsregnskabet - og dermed regnskabet for fjerde kvartal - kom i mål omtrent, som analytikerne havde ventet, dog med små udsving til den positive side. Xerox havde en omsætning i fjerde kvartal på 5,92 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet en omsætning på 5,89 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie (EPS) landede på 29 cent mod analytikerkonsensus på 30 cent. Xerox ligger i formarkedet til et plus på 3,6 pct. til 7,85 dollar per aktie.