De slap bedst ud af regnskabssæsonen

Den danske regnskabssæson går på hæld, og Nordea har derfor lavet en foreløbig status over, hvilke selskaber, der er sluppet bedst fra regnskabspræsentationerne.

Læs mere
Fold sammen
Konklusionen er, at vejtransportselskabet DSV, bryggerigiganten Carlsberg og cementindustrikoncernen FLSmidth har leveret de bedste halvårstal, mener Nordea.

- Alle er selskaber, der har svære markeder at begå sig på, men alligevel har de formået at overraske til den positive side. Årsagen har hovedsageligt været selskabernes fokus på omkostninger, hvilket resulterer i, at alle tre selskaber har formået at slå forventningerne til indtjeningsmarginalen. Det har også betydet, at FLSmidth og Carlsberg har formået at overraske positivt på bundlinjen, hvilket er noget investorerne kan lide. DSVs regnskab for 2. kvartal var umiddelbart skuffende, men selskabets fokus på omkostninger overskyggede den skuffende omsætning, skriver Nordea. Banken anbefaler på den baggrund, at investorer køber op i disse tre selskaber, hvis aktieporteføljen skal udvides.

Men ellers har det ikke været nogen markant god regnskabssæson indtil videre, påpeger Nordea.

- Generelt må man sige, at der ikke er mange lyspunkter, hvis man skal sammenholde tallene fra 2. kvartal med samme kvartal sidste år, ligesom mange selskaber har haft svært ved at slå markedets forventninger. Det er kun 7 af selskaberne i OMXC20, der har formået at slå markedets forventninger til omsætningen, mens 9 af selskaberne i OMXC20 har formået at slå forventningerne til bundlinjen, skriver Nordea.

Inden for medicinalbranchen har Genmab, Lundbeck og Novo Nordisk alle aflagt fornuftige regnskaber, men Nordea mener, at selve tallene bliver overskygget af de fremtidige udfordringer, selskaberne står over for.

- Blandt de tre selskaber mener vi, at Genmab er den mest attraktive. Specielt ser vi kursfaldet, der har været i Genmab, som er en overreaktion, hvorfor man på kort sigt kan samle den aktie op. Det skal dog nævnes, at Genmab er en højrisiko aktie, hedder det i anbefalingen fra Nordea.

Overordnet set har Nordea ikke den store fidus til danske aktier.

- Vores konklusion på den danske regnskabssæson er, at den har været hæderlig i forhold til den nuværende markedssituation. Vi må dog også konkludere, at de

danske selskaber i OMXC20 ikke har klaret sig lige så godt som de udenlandske. Det er i tråd med vores undervægt på danske aktier, hvor vi mener, at prisfastsættelsen er blevet lidt anstrengt, skriver Nordea.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )