De mindre aktier løb med de store stigninger

Ambu overstrålede C20-aktierne i onsdagens aktiemarked med en stor stigning oven på et regnskab.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Ambu overstrålede C20-aktierne i onsdagens aktiemarked med en stor stigning oven på et regnskab.

I aktiernes øverste division steg FLSmidth mest, mens Genmab tog bundpladsen.

Ambu endte 9,2 pct. højere i rekordkursen 469,70 kr.

- Det er en af de mest "shortede" aktier, og når man så leverer så godt, som man gør, så belønnes det med rette på kursen, vurderer Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, over for Ritzau Finans.

Ifølge ham er cirka 4 pct. af kapitalen i Ambu shortet. Hvorvidt der er tale om inddækning af tidligere solgte Ambu-aktier onsdag får man først statistik for senere, men Mads Zink vurderer, at det kan være tilfældet.

Foruden at levere pæne kvartalstal oppræciserede Ambu sine forventninger til 2017 i regnskabet for tredje kvartal.

C20 Cap-indekset lukkede med et fald på 0,7 pct. i 1158,49 og klarede sig dermed noget svagere end de øvrige børser i Europa.

Genmab endte som bundskraber i indekset, efter at nye tal indikerede, at salget af kræftmidlet Darzalex i USA faldt i juli. Aktien faldt 2,8 pct. til 1301 kr.

FLSmidth steg mest af C20'erne og lukkede i 392,50 kr. efter en stigning på 2,3 pct. Det skyldtes pæn interesse for råvarerelaterede aktier i Europa.

GN endte desuden 2 pct. højere i 212,70 kr. - primært på ryggen af et godt regnskab fra torsdag sidste uge og flere opjusterede kursmål.

Blandt sidepapirerne leverede også Rockwool regnskab. Det var specielt stærkere end ventet på forventningerne. Da selskabet er kendt for at spille konservativt ud, så overrasker udmeldingen det mere, vurderer aktiehandler i Jyske Bank Martin Munk.

Rockwools B-aktie steg 8 pct. til 1507 kr.

En stille og rolig formiddag på det danske obligationsmarked mundede ud i rentefald senere på dagen, og renten på den tiårige danske statsobligation endte i 0,49 pct. - 3 basispoint under slutniveauet tirsdag. I Tyskland så man et lignende fald.

Markedet blev beriget af foreløbige PMI-tal fra eurozonen, der samlet set var bedre end ventet, da fællesmålingen kom ind på 55,8 mod ventet 55,5 og 55,7 i juli. PMI for industrien steg uventet, mens PMI for servicesektoren faldt lidt.

Inden da skuffede dansk forbrugertillid, da den faldt mere end ventet. Tilliden dykkede til 7,6 i august fra 10,5 i juli, mens økonomerne havde ventet 9,5 ifølge Bloomberg.

Mario Draghi, chef for Den Europæiske Centralbank, holdt tale onsdag morgen, men der kom ikke noget nyt markedsmæssigt ifølge Morten Hessner, seniorstrateg i Nordea.

ECB's opkøbsprogram blev dog italesat, da Mario Draghi forsvarede programmets effekter og slog fast, at centralbankerne fortsat har mulighed for at påvirke markederne.

Markedet ser nu frem mod centralbankkonferencen i Jackson Hole, hvor både Mario Draghi og hans amerikanske modstykke, Janet Yellen, taler.

/ritzau/FINANS