De kinesiske aktiemarkeder bløder fortsat

De isolerede kinesiske aktiemarkeder ligger igen tirsdag morgen underdrejede med store kursfald. Men de asiatiske aktiemarkeder i øvrigt har en aldeles anderledes positiv tilgang og ligger til stigninger.

Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandagens uro på aktiemarkederne har været kraftigt aftagende gennem morgentimernes handel på tværs af regionen. Vendingen kom først i Tokyo og Sydney, hvor endnu en omgang store kursfald i Kina blev ignoreret, og efterhånden som de positive tendenser så ud til at være vedholdende, kom også de fleste andre markeder med.


- Bundlinjen er, at verden stadig ikke er et dårligt sted at være. De fundamentale forhold er ikke slemme som overskrifterne gerne vil indikere. Det er bare et tilfælde af, om du ønsker at kast dig tilbage i markedet nu eller måske vente, indtil det har sat sig lidt mere, siger chefinvesteringsstrateg David McDonald fra Credit Suisse Group i Sydney til Bloomberg News.

I Tokyo lagde Nikkei-indekset ud med et drop på over 0,5 pct., men efter en halv times handel vendte markedet, og ved 6-tiden dansk tid er status et plus på 0,8 pct.

Samtidig øger det brede Topix-indeks med knap 1,0 pct.

Uroens og kursfaldenes epicenter, Shanghai og Shenzhen, er fortsat i markant negativt territorium. Det er på trods af ny likviditet på 30 mia. yuan, som den kinesiske centralbank - Peoples Bank of China - har pumpet ud i markedet.


Shanghai Composite indekset ligger med et minus på 4,3 pct., og CSI 300 indekset dykker samtidig 3,9 pct. Begge indeks faldt fra start i størrelsesordenen 6,5 pct.

I Hongkong er de indledende kursfald i Hang Seng-indekset vendt til et plus på 1,6 pct.

Også de øvrige markeder ligger med generelle stigninger.


I Taiwan hvor myndighederne i weekenden forbød short-selling af lånte aktier til lavere priser end den foregående dag stiger Taiex-indekset 3,3 pct.


Blandt de øvrige børser er der stigninger i Sydkoreas Kospi-indeks på 1,7 pct. og i Singapores Straits Times på 1,6 pct., mens Sydneys ASX-indeks lukker med et plus på 2,6 pct.

Tirsdag morgen ligger de amerikanske futures med stigninger på 2,4 pct. i Asien.

Business-TV: Aktier i frit fald - sådan skal du forholde dig

 

»Bundlinjen er, at verden stadig ikke er et dårligt sted at være.«

Posted by Berlingske on 24. august 2015