De amerikanske aktiemarkeder fik standset blødningen

Det har været en turbulent uge på alverdens aktiemarkeder. De amerikanske markeder sluttede fredagen i plus efter et nyt styrtdyk torsdag aften.

Foto: SPENCER PLATT

Investorerne på de amerikanske aktiemarkeder kunne fredag aften tørre sveden af panden. De tre toneangivende aktieindeks sluttede i plusser, som dog ikke kunne ophæve torsdagens dyk på over fire pct.

Dow Jones Industrials-indekset lukkede fredag aften i et plus på 1,38 pct., det store S&P 500 lukkede 1,49 pct. højere, og tekno-børsen Nasdaq steg 1,44 pct.

Men resultatet af den forløbne uges rutsjeture på aktiemarkederne, der er udløst af stigende inflation og højere renter i USA, er, at de amerikanske markeder nu ligger 10 pct. lavere, end da de toppede i all-time-high i slutningen af januar.

Den seneste tids aktiedyk er begyndt i USA, men de amerikanske markeder er ikke de hårdest ramte. Siden slutningen af januar er de kinesiske eliteaktieindeks, Shanghai Composite og Hang Seng i Hong Kong faldet henholdsvis 14,6 og 13 pct., mens japanske Nikkei er dykket 12,6 pct.

I Europa er det tyske DAX-indeks faldet 11,7 pct., mens vores eget toneangivende indeks, C25, er nådigt sluppet med et fald på godt syv pct. siden det toppede den 9. januar. Fredagens danske aktiehandel sluttede med et beskedent minus på 0,2 pct.