Darzalex-salg steg yderligere i november

Salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex steg en smule i USA på månedsbasis i november efter et pænt spring frem i oktober.

Salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex steg en smule i USA på månedsbasis i november efter et pænt spring frem i oktober. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto Lars Møller

Tal fra analysehuset Symphony Health, som har estimeret salget til blandt andet hospitaler og lægeklinikker, indikerer, at Genmabs partner, Janssen, solgte Darzalex for 92,4 mio. dollar mod 90,6 mio. dollar i oktober.

Med til historien hører desuden, at november bød på lidt færre arbejdsdage, da amerikanerne fejrede veterans day og ikke mindst thanksgiving.

Med et samlet offentliggjort salg på 871 mio. dollar i årets første tre kvartaler skal Janssen hente en omsætning på 329 mio. dollar på verdensplan i fjerde kvartal for at nå midten af Genmabs prognose om et salg på 1,1 til 1,3 mia. dollar.

Til sammenligning var salget på 317 mio. dollar i tredje kvartal.

»Vi regner med yderligere vækst i salget i fjerde kvartal, og jeg tror, at vi ender i toppen af vores forventningsinterval,« sagde Genmab-topchef Jan van de Winkel den 9. november til Ritzau Finans.

I tredje kvartal solgte Darzalex for 230 mio. dollar i USA. I de første to måneder af årets sidste kvartal er det foreløbigt blevet til en omsætning på det amerikanske marked på 183 mio. dollar ifølge Symphony Healths tal.

/ritzau/FINANS