Dantruck-Heden skifter kurs med ny styrmand (NY)

 

Opgaven er løst og en ny venter. Sådan er situationen for den børsnoterede gaffeltruck-forhandler, Dantruck-Heden, der mandag skilte sig af selskabets administrerende direktør Lars Henriksen. Han har de sidste fem år stået bag en større omstrukturering af Dantruck-Heden, men fremover er der brug for nye kræfter.

 

Bestyrelsesformand Arne Pedersen kalder fratrædelsen "helt udramatisk".

 

- Fratrædelsen sker efter gensidig overenskomst. Lars har gjort et fint stykke arbejde med at rekonstruere og rydde op i virksomheden, men det arbejde er slut nu. Vi har nu brug for en stærk udviklings- og salgsorienteret ledelse, og det er det, vi har valgt, siger Arne Pedersen til RB-Børsen.

 

Den nye direktør hedder Niels Henrik Lauritzen og kommer fra en stilling som administrerende direktør for Linak Danmark.

 

- Niels Henrik Lauritzen skal gennemføre den produkt- og salgs-udvilkling, som vi ser potentialet til. Men han skal lige have lov til at sætte sig i stolen, før vi siger mere om det, siger Arne Pedersen.

 

Lars Henriksen selv oplyser, at bestyrelsen for det Uldum-baserede selskab har ønsket nye kræfter på posten, og at det er sket efter en lang snak mellem ham og bestyrelsen.

 

- Vi har haft en snak om virksomhedens fremtid, og vi er kommet til denne her konklusion. Det er sket efter god og gensidig overenskomst. Jeg har gjort et stykke arbejde for Dantruck-Heden de sidste 4-5 år, som var nødvendigt. Nu er der nok behov for andre boller på suppen, siger Lars Henriksen til RB-Børsen.

 

Udskiftningen af Lars Henriksen kommer i kølvandet efter et elendigt årsregnskab for 2006. Årsregnskabet viste et underskud på 9,4 mio. kr. mod et overskud på 2,1 mio. kr. året før. I år venter Dantruck-Heden dog, at resultatet er vendt til at overskud på mellem 5 og 10 mio. kr. før skat.

 

- Især indtjeningen på salget af nye og brugte truck påvirker resultatet negativt, hvorimod service- og reservedelsaktiviteterne præsterer acceptable resultater og er inde i en positiv udvikling. Resultatet afspejler, at der også i 2006 har været anvendt store ressourcer på den igangværende turnaround i virksomheden med fokus på at optimere og effektivisere alle væsentlige forretningsområder og -processer, skriver Dantruck-Heden i regnskabet, der blev offentliggjort i marts.

 

En stor del af grunden til det dårlige resultat i 2006 skyldes dog også, at Dantruck-Heden valgte at ændre selskabets værdiansættelse af blandt andet bruge trucks og reservedele. Det skar over 10 mio. kr. af selskabets resultat i 2006.

 

- Vi ændrede på selskabsstrategien og tog nogle nedskrivninger på nogle produkter som ikke længere ville være i centrum. Det var den egentlige årsag, og der var ikke tale om noget driftsunderskud, forklarer Arne Pedersen.

 

Året har heller ikke budt på de store triumfer for aktionærene. Kursen er siden nytår stille og roligt faldet, og mandagens direktør-farvel satte yderligere fart på nedturen. Aktien faldt umiddelbart med 10 pct., mens den senere havde stabiliseret sig omkring et fald på 4 pct. til 46 kr., hvilket giver en markedsværdi af Dantruck-Heden på 102 mio. kr.

 

(RB-Børsen:Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )