Dantherm: Overreaktion på markedet - Danske Equities

 

Rygter om en Ericsson-ordre og positiv omtale i Penge & Privatøkonomi har givet Dantherm-aktien en forrygende start på ugen. Mandag steg den 8 pct., og tirsdag over middag var igen otte pct. oppe til kurs 203,5.

 

- Det virker som en overreaktion, når man tager usikkerheden om aktien i betragtning, siger analytiker Daniel Patterson fra Danske Equities til RB-Børsen.

 

Svenske Ericsson har fået en stor indisk ordre. Ericsson har ofte anvendt Dantherm, der har specialiseret sig i industriel luftbehandling, som underleverandør, så den indiske ordre har skabt røre i aktien.

 

- Vi har hørt, at ordren til Ericsson er på 13 mia. danske kroner. Hvis Dantherm skal være underleverandør, så skal man ikke glemme, at Ericsson er en af de hårdeste forhandlere, så det kan være, Dantherm får højere omsætning, men spørgsmålet er, om indtjeningen følger med, siger Daniel Patterson.

 

Han påpeger i øvrigt, at Ericsson allerede står for en meget stor del af Dantherms omsætning - måske for stor - og at det danske selskab derfor har et ønske om at gøre sig mindre afhængig af den store svenske kunde.

 

- Dantherm har kun haft et enkelt kvartal med et resultat over nul inden for de seneste fem kvartaler. Første kvartal var ganske udmærket, men vi er stadig neutrale på aktien.Vi vil gerne se, om de evner at hæve indtjeningen, før vi ændrer vores anbefaling, siger Daniel Patterson.

 

Artiklen i Penge & Privatøkonomi satte fokus på Dantherms brændselscelleteknologi. I en aktiekommentar, skriver Claus Forrai, at teknologien står foran et gennembrud, og han taler om en aktiekurs på 500 -1000 kr. på tre års sigt. Så positiv er Daniel Patterson langt fra:

 

- Der er ingen tvivl om, at markedspotentialet er der, men det kræver, at selskabets teknologi fungerer, og at de kan tjene penge på det. Vi ved ikke så meget om brændselscellerne endnu, men vi venter at få mere af vide, når selskabet offentliggør halvårsregnskab den 22. august, siger Daniel Patterson.

 

Dantherm har hjemme i Skive, og selskabet omsatte sidste år for 3 mia. kr., men fik alligevel et beskedent underskud på 5 mio. kr.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )