Danskerne mere optimistiske end ventet i januar

Forbrugertilliden i Danmark steg uventet til minus 9,1 i januar fra minus 13,5 i december. Der er tale om det højeste niveau siden juni sidste år. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Læs mere
Fold sammen
Dermed er forbrugertilliden højere end ventet af økonomerne, som havde forudset en stigning til minus 12 i januar ifølge medianen af estimater, indsamlet af RB-Børsen. Estimaterne havde et gennemsnitligt indeks på minus 12,4, og lå mellem minus 15 og minus 10. Dermed er forbrugertilliden højere end selv den mest optimistiske af økonomerne havde forudset.

- Den samlede indikators stigning skyldes især, at forbrugerne vurderer, at det i januar måned er mindre ufordelagtigt at anskaffe større forbrugsgoder, end vurderingen var i december, forklarer Danmarks Statistik.

Samtidig er vurderingen af Danmarks økonomiske situation i dag sammenlignet med for et år siden og vurderingen af den økonomiske situation om et år i forhold til i dag begge steget, men de ligger dog fortsat på et negativt niveau.

Endvidere er familiernes vurdering af deres fremtidige og aktuelle økonomiske situation faldet en smule efter sidste måneds stigning. Begge ligger fortsat på et positivt niveau.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )