Danskerne er klar til at gå ned i løn

Halvdelen af danskerne er klar til at gå ned i løn for at undgå en fyreseddel. Men fagbevægelsen advarer mod at man accepterer en lavere løn.

Mindre i tegnebogen - men dog stadig et job. Hver anden dansker er parat til at acceptere lønnedgang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

50,8 procent af danskerne er klar til at gå ned i løn for at redde jobbet, viser en undersøgelse, som Norstat Danmark har foretaget for Nyhedsbureauet Newspaq.

I undersøgelsen har 500 repræsentativt udvalgte danskere taget stilling til, om de vil acceptere at gå ned i løn, hvis det kan rede arbejdspladsen. Over halvdelen er klar til lavere løn, og næsten en tredjedel - 29 procent - vil om nødvendigt ofre 10 procent af lønnen.

Næsten halvdelen af de adspurgte svarede blankt nej til at gå ned i løn, viser Norstat Danmarks tal. Det er specielt de 40-49-årige danskere, der er villige til at gå ned i løn. Her er tre ud af fem klar til en lønnedgang, mens det kun er to ud af fem blandt de 50-59-årige, der siger ja til at gå ned i løn.

Men fagbevægelsen advarer dog arbejderne mod at tage imod sådanne tilbud.

- Som udgangspunkt vil jeg sige, at det skal man lade være med. Med mindre at der følger en jobgaranti med. Det må være sådan, at hvis man siger til medarbejderen, at de skal gå fem eller ti procent ned i løn, så garanterer man også, at de ikke bliver opsagt, udtaler Børge Frederiksen, der er formand for 3Fs industrigruppe.

Han tilføjer, at ingen virksomheder har været villige til at udstede sådan en garanti indtil nu.