Danske selskaber får røfler af fondsbørsen for sendrægtige meddelelser

Onxeo var for sent ude med en meddelelse om et godkendt patent, og det får nu Københavns Fondsbørs til at påtale hændelsen.

Arkivfoto: Onxeo var for sent ude med en meddelelse om et godkendt patent, og det får nu Københavns Fondsbørs til at påtale hændelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onxeo blev bekendt med, at et patent var blevet godkendt en fredag aften - men selskabet valgte først at informere markedet om det tre dage efter - om mandagen.

Nyheden fik aktiekursen til at stige med cirka 30 pct. under øget omsætning, og stigningen fortsatte den følgende dag, oplyser Københavns Fondsbørs, der nu giver Onxeo en påtale.

Begrundelsen er, at »selskabet senest om fredagen, da selskabet blev bekendt med godkendelsen, burde have offentliggjort i det mindste en kortfattet meddelelse vedrørende modtagelsen af godkendelsen. Godkendelsen var tilgængelig på patentmyndighedens hjemmeside yderligere to dage tidligere«, skriver fondsbørsen om sagen.

Også Rovsing har været for sent ude med nyt. Her drejede det sig om et produkt, som Rovsing havde lavet en aftale om at levere - produktet var allerede godkendt af de europæiske myndigheder. Men det var ikke tidligere blevet meldt ud.

»I en periode forud for selskabets offentliggørelse af meddelelsen steg kursen på selskabets aktie mere end 25 pct. under væsentlig større omsætning end normalt, skriver fondsbørsen om sagen«.

Og selv om Rovsing anså produktets godkendelse som intern viden, så er børsen ikke enig.

»Børsen påtalte overfor selskabet, at selskabet først havde offentliggjort den interne viden (oplysningen om godkendelsen af produktet) om fredagen, når godkendelsen blev givet allerede om tirsdagen. Det blev endvidere påpeget at oplysninger der udgør intern viden, skal fremstå som den primære information i en meddelelse til markedet«, oplyser fondsbørsen.