Danske opkøb har ikke givet kursmæssig pote

De danske børsnoterede virksomheder, der i de seneste par år har udvist dristigt initiativ med virksomhedsopkøb i stor stil, er i langt de fleste tilfælde efterfølgende blevet ramt af en særlig dårlig aktieperformance.

Af de otte transformerende opkøb, der er foretaget i perioden, er aktiekursen i seks af virksomhederne siden opkøbet faldet mere end både generalindekset for danske aktier og for de sektorindeks, som virksomhederne indgår i, oplyser ugebrevet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Debel Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det viser Økonomisk Ugebrevs undersøgelse af en stribe transformerende opkøb og fusioner, der siden 2013 har skullet give børsnoterede virksomheder et markant tilskud af ny vækst og øget indtjening.

Kun Royal Unibrew og Brdr. Hartmann er undtagelser.

- Markedets skepsis er sandsynligvis en god del af forklaringen på, at børsnoterede selskaber i disse år foretager så få markante opkøb - sammenlignet med for eksempel perioden op til finanskrisen, vurderer ugebrevet.

Af de otte transformerende opkøb, der er foretaget i perioden, er aktiekursen i seks af virksomhederne siden opkøbet faldet mere end både generalindekset for danske aktier og for de sektorindeks, som virksomhederne indgår i, oplyser ugebrevet.

Kun ved Royal Unibrews køb af finske Hartwall og Brdr. Hartmanns køb af brasilianske Sanova, har selskabernes aktiekurs efterfølgende outperformet resten af markedet.

Anderledes er det gået for Jyske Banks køb af BRFkredit, Sparekassen Himmerlands overtagelse af Sparekassen Hobro (der har ført til dannelsen af Jutlander Bank), Nordjyske Banks overtagelse af Nørresundby Bank, Lundbecks køb af Chelsea Therapeutics, DK Companys køb af The Original Group fra IC Group samt TDC's opkøb af norske Get. De fusioner er blevet efterfulgt af en kursudvikling i de opkøbende selskaber, der har været ringere end både den generelle markedsudvikling og udviklingen i selskabernes sektorer.