Danske Markets: Først aktiefremgang i 2011

De næste tre til seks måneder vil aktiemarkedet falde med op til 10 pct., men i 2011 er der potentiale for at nordiske aktier stiger med omkring 15 pct., vurderer Danske Markets i en ny global aktiestrategi.

Danske Markets forudser, at aktierne kommer under pres i den nærmeste fremtid. Her et foto fra børsen i Frankfurt. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO VEDDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Markets vurderer, at investorerne i øjeblikket fokuserer meget på risikoen for en ny global økonomisk recession. En risiko, som Danske Markets selv vurderer der er 25 pct. sandsynlighed for. Hovedscenariet, som der er 75 pct. sandsynlighed for, er imidlertid fornyet fremgang i den globale økonomi, selv om det bliver en vækst som i OECD-landene ikke lever op til den fremgang man normalt har set oven på en recessionsperiode.

Læs også: Scor kassen på guld, sølv og svin

Danske Markets anbefaler generelt, at investorerne satser på nordiske selskaber, som analytikerne vurderer kan stige med omkring 15 pct. i 2011, mens amerikanske aktier ventes at stige med mere beskedne 10 pct. Investorerne bør satse på defensive aktier der kun i ringe grad bliver påvirket at de økonomiske konjunkturer, og selskaber med store frie pengestrømme.

Mere specifikt anbefaler Danske Markets blandt andet at investorerne sælger aktier i blandt andet Vestas Wind Systems og den svenske storbank SEB, og køber aktier i blandt andre tobaksproducenten Swedish Match, den nordske storbank DnB NOR, transportselskabet DSV, A.P. Møller - Mærsk, Royal Unibrew, Nokia, FL Smidth og Novo Nordisk.

Læs også: Fem aktier som snart får vinger

Selv om Danske Markets generelt ikke venter en markant global vækst påpeger analytikerne, at investorerne i forvejen er pessimistiske. Derfor skal der ikke nødvendigvis så meget til, før de igen bliver optimistiske. Ifølge Danske Markets venter investorerne eksempelvis en vækst i den amerikanske økonomi på mellem 0 og 2 pct. i 2011, mens aktieanalytikernes koncensustal indikerer, at den amerikanske økonomi skal vokse med mellem 4 og 5 pct.