Danske koncerner hitter blandt investorer

Firmaer som Novo Nordisk, Coloplast og GN Store Nord er med på fornem, global liste over selskaber, der giver aktionærerne højest afkast.

Foto: Linda Kastrup. I en analyse med 2.000 virksomheder fra hele verden placerer den danske medicinalgigant Novo Nordisk sig på en syvendeplads over de selskaber, der har givet det højeste afkast til aktionærerne de seneste fem år
Læs mere
Fold sammen

Der er gode penge at hente, når man som aktionær lægger sine penge hos en række danske selskaber.

I en analyse med 2.000 virksomheder fra hele verden fra den anerkendte konsulentkoncern Boston Consulting Group (BCG) placerer den danske medicingigant Novo Nordisk sig på en syvendeplads over de selskaber, der har givet det højeste afkast til aktionærerne de seneste fem år, skriver Jyllands-Posten.

I samme analyse ryger Coloplast og GN Store Nord i top fem over medicovirksomheder, der giver det højeste afkast.

»Med en topplacering til tre danske virksomheder og en fjerde virksomhed, som fremhæves, fordi den har klaret sig markant bedre end konkurrenterne, står Danmark stærkt i den internationale analyse,« siger Lars Fæste, seniorpartner i BCG til Jyllands-Posten.

Virksomheden, der har klaret sig markant bedre end konkurrenterne på sit felt, er Mærsk.

I analysen fremhæves selskabet, fordi det har leveret et afkast på 13,3 procent til investorerne, mens konkurrenterne kun har kastet 2,3 procent af sig.

Analysen måler ifølge Jyllands-Posten afkast som en blanding af kursudvikling, udbytte og aktietilbagekøb i perioden 2010-2014.