Danske Invests flytning af gebyr får blandet modtagelse

Afskaffelse af gebyr ved køb af investeringsbeviser sender Danske Invest tilbage i toppen på de anerkendte Morningstar-ratings af investeringsforeninger. Ifølge selv samme Morningstar bliver gevinsten for investorerne dog begrænset, da beregninger modsat viser en stigning i løbende gebyrer på samlet 88 mio. kr.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

- Den nye struktur er et led i en forenklingsproces, hvor vi konstant søger at gøre tingene lidt bedre. For investorerne betyder det et lavere ÅOP (årlige omkostninger i procent, red), og med prisnedsættelsen fortsætter Danske Invest med at være i den billigste tredjedel, hvor vi har en klar ambition om at høre til, siger Martin Kjærsgaard Nielsen, pressechef i Danske Capital til Børsen.

Omlægningen af gebyrerne ændrer dog imidlertid på, hvem der får regningen, da det kun er nye investorer, der nu slipper for den såkaldte tegningsprovision. Eksisterende investorer bliver således ramt af stigende løbende gebyrer, men får ikke får gavn af afskaffelsen af tegningsprovisionen.

- Hvis man allerede er investor i en af de 61 fonde (som bliver ramt af højere løbende omkostninger, red), så er det nu blevet lidt dyrere at være investor. Prisreduktioner er alt andet lige godt, men hvis man ser på Danske Invest, så giver de lidt med den ene hånd og tager lidt med den anden, siger chefanalytiker hos analysehuset Morningstar, Nikolaj Holdt-Mikkelsen til Børsen.