Danske Invest vægter op i aktier - nervøsiteten er overdreven

Trods aktiefald på begge sider af Atlanten og i Asien har Danske Invest øget sin vægtning af aktier, da nervøsiteten i markedet vurderes som overdreven.

Foto: KAZUHIRO NOGI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det (aktiefaldene, red.) kan selvsagt snildt blive værre endnu, men vi mener, at nervøsiteten er overdreven. Derfor har vi netop købt flere aktier i vores investeringsprodukter, forklarer chefanalytiker i Danske Capital Bo Bejstrup Christensen.

Han maner dog til forsigtighed.

- Inden du smider alt, hvad du har i hænderne, slår sparegrisen itu og køber aktier for det hele, så gælder det om løbende at sikre sig et vist manøvrerum til at kunne vægte op eller ned i aktier i porteføljen i takt med mulighederne - og truslerne - i markedet, formaner han.

Han har tidligere karakteriseret 2016 som et vanskeligt investeringsår med særlig skepsis omkring Kina, de nye markeder og olieprisen.

- Men omfanget og hastigheden af kursfaldene på globale aktier er alligevel kommet bag på os. Det havde vi bestemt ikke set komme, siger han.

Specielt i relation til Kina har reaktionen på årets første handelsdage dog ifølge chefanalytikeren været overdreven.

- Selv om vi venter lavere vækst i Kina og et svært år forude, står Kina ikke over for et kollaps, fastslår han.

Han minder også om, at Kina trods alt får masser at penge i kassen med et handelsoverskud på mere end 50 mia. dollar månedligt. Han venter blandt andet derfor, at Kina vil være en mindre kilde til usikkerhed fremadrettet.

- Det bliver ikke kønt - men det bliver heller ikke en katastrofe, konstaterer han.

De virkeligt positive historier på aktiemarkederne finder han i Europa og USA.

Chefanalytikeren understreger dog, at det - trods positive forventninger - ikke er juleaften.

- Mange selskaber i udviklede markeder står over for et svært 2016 - amerikanske virksomheder med stor international afsætning skal fortsat kæmpe med en stærk valuta. Selskaber i mine- og energiindustrien får det svært. Og selskaber, der har levet højt på stærk vækst i de nye markeder i 00'erne, står med store udfordringer, eksemplificerer han.

Anderledes rosenrødt ser det ud for selskaber, der lever af privatforbrug i for eksempel Euroland og USA. De ventes at gå gode tider i møde. Og revolutionen i it-sektoren venter han også fortsætter.

- Men på virksomhedsniveau kan såvel de negative som positive udsigter i mange tilfælde allerede være indregnet i kurserne, siger han.