Danske bryggeriaktier godt i gang med 09

Både Carlsberg og Harboe har aktiemæssigt haft en god start på året med pæne stigninger. Til gengæld ser det fortsat sort ud for Royal Unibrew, der oplever voldsomme kursdyk.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske bryggeriaktier er kommet godt i gang med 2009. Både Carlsberg og Harboe er overordnet steget i 2009, og begge aktier klarer sig desuden bedre end Bloombergs indeks over drikkevareaktier, World Beverage Index.

Siden årsskiftet er Carlsberg således steget 22,63 procent, mens det lille Skælskør-bryggeri Harboe, der i går kom ud med et positivt resultat for tredje kvartal, er steget 9,38 procent siden 2008 blev til 2009.

I samme periode er World Beverage Index, der både dækker bryggerigiganter som SABMiller og Anheuser Busch-Inbev såvel som læskedriksgiganten Coca Cola, faldet 13,08 procent.

68 procents fald hos Unibrew
Det er dog ikke alle de danske bryggeriaktier der er i plus.

Siden årsskiftet er Royal Unibrew-aktien faldet 68,19 procent i takt med at bryggeriets problemer med faldende salg og vigende indtjening er vokset.

I det seneste regnskab måtte bryggeriet desuden foretage en markant nedskrivning på sine polske aktiviteter, og man har nu igangsat en større jagt på ny kapital.