Danske banker afviser tab på kreditmarked

De tre største danske banker bliver ikke direkte ramt af problemerne på det amerikanske udlånsmarked. For hverken Danske Bank, Nordea eller Jyske Bank har investeret i de risikofyldte subprime-lån.

- I Nordea er vi ikke nævneværdig eksponeret mod subprime lån, og er derfor ikke direkte berørt af krisen. Udviklingen betyder øget aktivitet for os, fordi flere kunder ønsker at se nærmere på deres investeringer. Og virksomhederne ønsker at sikre sig mod store udsving på markederne", siger bankdirektør Peter Schütze, der er chef for Nordea i Danmark til TV2 Finans.

Hos Jyske Bank melder man også hus forbi.

- Vi har ingen direkte investeringer i subprime-lånene, så der er ikke noget at komme efter", siger direktionsassistent Jørgen Damgaard.

Peter Straarup fra Danske Bank gør det også helt klart, at banken ikke er i risikozonen for at tabe penge på de mindst kreditværdige amerikanske boligejere:

- Vi har ikke subprimepapirer i kassen, men vi handler selvfølgelig med internationale virksomheder, som også er udsat for den uro. Så vi følger meget opmærksomt med i det her, men vi har ikke subprime, som vi skal se på på nuværende tidspunkt, og vi regner heller ikke med at få det, siger ordførende direktør i Danske Bank, Peter Straarup.

De tre bank-aktier får dog alligevel tæsk på Københavns Fondsbørs, hvor de alle falder. Hele markedet - også i Europa - er dog i rødt fredag netop på grund af urolighederne omkring subprimelånene. Bankaktierne rammes efter alt at dømme hårdt herhjemme, fordi flere af deres europæiske og amerikanske kolleger har brændt fingrene på subprimelånene.

RB-Børsen