Danske Bank: Vi kommer til at se opjusteringer

Med halvdelen af året i bakspejlet tror Danske Bank, at en række virksomheder nu er så sikre i deres sag, at de tør opjustere deres prognoser for helåret i forbindelse med halvårsregnskaberne.

Efter aflæggelsen af 1. kvartals-regnskaberne måtte en række virksomheder finde sig i en dukkert, fordi analytikerne havde forventet mere optimistiske meldinger om indtjeningen på årsbasis.

Men Danske Bank tror ikke, at historien vil gentage sig i den regnskabssæson, der for alvor er blevet skudt i gang i dag.

”Vi så efter 1. kvartals-tallene, at en række selskaber blev straffet på kursen p.g.a. deres lidt forsigtige meldinger for helåret. Men det var først på året og deres konservative guidance var sådan set forståelig nok,” siger chef for sales trading i Danske Markets, Mads Zink til Business.dk.

”Men nu er halvdelen af året gået, og det er jo gået ganske pænt. Så vi vil nok se en række opjusteringer, som mere skyldtes, at virksomhederne var for konservative tidligere på året, end at det er gået bedre end forventet i forhold til 2006. Så over en bred kam regner vi med, at vi vil nok vil se, at virksomhederne har været lidt for konservative i forhold til deres forventninger for helåret,” siger Mads Zink.

Novo Nordisk har i dag opjusteret deres forventninger for helåret i forbindelse med aflæggelsen af halvårsregnskabet.